Red Bull Solo Q stiže u Srbiju kako bi svim ljubiteljima eSporta i video igre League Of Legends pružio neverovatnu priliku da predstavljaju svoju zemlju na svetskom finalu.

Poziv za kvalifikacije je od danas zvanično otvoren i okupiće 256 igrača svake subote, počevši od 20. juna pa sve do 8. avgusta. Nakon kvalifikacija očekuje nas i nacionalno finale koje će se u saradnji sa Fortuna eSports emitovati u sklopu tada aktuelnog Esports Balkan League (EBL). Prijave su otvorene za sve građane Republike Srbije koji imaju više od 16 godina i ne bave se profesionalno gejmingom.

Povezana vest:  Canon je već 15 godina zaredom na prvom mestu po učešću na svetskom tržištu digitalnih fotoaparata sa izmenjivim objektivima

Prošlogodišnji Red Bull Player One okupio je čak 25.000 amaterskih igrača iz 29 država u borbi za svetski tron, a Srbiju je sjajno predstavljao Igor Ognjenović (Flying Dutchman), došavši do Top 8 i na putu do titule zaustavio ga je budući šampion, Kanađanin Jumong.

I ovaj put, turnir donosi klasičan duel 1 na 1, pravila su jednostavna – prvi igrač koji dođe do 100 cs-a, sruši kulu ili uzme first blood je pobednik.

Povezana vest:  Samsung dobio priznanje Asocijacije  potrošačke tehnologije za inoviranje budućnosti

Pobednici nacionalnih finala plasiraće se na regionalno ili svetsko finale, a za one koji ne iskoriste prvu šansu, organizovaće se dodatne internacionalne onlajn kvalifikacije kao „last chance“ opcija.

Takođe, u partnerstvu sa League of Legends Global Esports Events, pobednik Red Bull Solo Q dobiće šansu da bude deo 2020 League of Legends All-Star eventa!

Povezana vest:  Selektor izabrao svoj tim: Saša Đorđević je novi ambasador brenda Tesla

Tako će šampion imati priliku da bude deo velikog događaja na kom će moći da upozna najveće esports zvezde i strimere i posećuje ekskluzivne žurke.

Za aktuelne informacije o kvalifikacijama, pravilima i drugim detaljima posetite https://win.gs/soloqrs