Pod uticajem virusa Kovid-19 na umetničku zajednicu, “Šta kustosiranje može/treba da bude” kreirao je 3 granta u vrednosti od 450 evra za umetnike, kustose i autore koji se bave vizuelnom umetnošću, a na čiji su rad i sredstva za život uticale ekonomske neprilike zbog odloženih ili otkazanih izložbi i projekata. Proces prijavljivanja počinje danas (ponedeljak) 22. juna i trajaće sve dok se ne prijavi dovoljan broj, dok će sredstva biti prebačena čim prijave budu ispitane.

Povezana vest:  Muzički program FreeDom Art Festivala - ELEMENTAL, KRALJ ČAČKA, KRUG, PLASTIC TREES, THE BAKCYARD SINNERS i Youtube atrakcija YASSERSTAIN pevaju o slobodi

Uslovi za prijavu

  • Pomoć će biti pružena umetnicima koji mogu dokazati da im je određeni projekat iz oblasti vizuelne umetnosti otkazan ili odložen usled virusa Kovid 19, a kojima je to glavni izvor prihoda
  • Podnosioci moraju biti pojedinačni umetnici, kustosi ili predstavnici nekog kustoskog kolektiva ili grupe. Organizatori, organizacije ili agenti ne mogu se prijaviti
  • Umetnici, kustosi i autori iz bilo koje zemlje bivše Jugoslavije ispunjavaju uslove za prijavu uključujući Srbiju, Severnu Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.
  • Podnosioci moraju biti stanovnici jedne od gorenavedenih zemalja
Povezana vest:  U New Moment galeriji Ideja, od 10. septembra biće otvorena izložba najvećih španskih majstora pod nazivom "CUATRO GATOS"

Proces prijave

CV portfolio poslati kako bismo mogli da razumemo vašu praksu (u glavi pisma napisati mesto boravka i godinu rođenja). Na ne više od jedne strane objasniti vašu situaciju i koliko je projekata otkazano.

Grant podrške je namenjen prekarnim radnicima.

CV Portfolio poslati na adresu [email protected] sa naslovom WCSCD Emergency grant. Ovi grantovi podržani su od strane online kustoskog programa „Uslovi post-pandemije” i mentora Natase Petresin Bacelez, Marie Lind i Biljane Ćirić.

Povezana vest:  Jubilarni 250. 000-ti članak na Vikipediji na srpskom jeziku