madlenijanumBalet Krcko Oraščić u Operi teatru Madlenianum

 

Učenici Baletske škole „Lujo Davičo“ iz Beograda, izvešće sutra u Operi teatru „Madlenianum“, baletsku predstavu „Krcko Oraščić“ Petra Iliča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Logunova.

U saopštenju Madlenianuma se navodi da su učenici Baletske škole „Lujo Davičo“ prvi put izveli predstavu „Krcko Orščić“ na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1998. godine i da je, od tada, ovaj balet na godišnjem programu škole.

Povezana vest:  Premijera predstave MATICA u Teatru u podrumu Ateljea 212 u subotu, 12. marta

redstava je rezultat predanog rada profesora i 150 odabranih učenika osnovne i srednje Baletske škole, a raznovrsnost igara ovog baleta pruža mogućnost da učenici različitih smerova i uzrasta iskažu i razviju svoj igrački potencijal, igrajući u grupnim i solističkim rolama.

Sa svakom školskom godinom i podela uloga je različita, što učenicima omogućava da stalno uče nove i sve složenije uloge, a ova predstava je do sada izvedena u Sava centru, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, domovima kulture u raznim gradovima Srbije, kao i u Pozorištu Kefalos u Kefaloniji, Atinskom pozorištu, Američkom koledžu i Pozorištu Megaron u Solunu.

Povezana vest:  Roman o nama i našoj deci - "Bandoglavić Strahinja" Siniše Soćanina

Predstava „Krcko Oraščić“ biće izvedena sutra od 16.00 i 19.30 časova u Operi teatru „Madlenianum“.