Tvrdite za sebe da ste muzički fanatik? Smatrate da imate izgrađen muzički ukus i definisan stav po pitanju muzike? Poznajete žanrove, izvođače i znate gomilu trivija o njihovim životima i karijerama? Volite i umete da slušate muziku? Onda je knjiga za vas! Vrhunska poslastica za muzičke znalce i sladokusce!

Knjigu „Pesma sirene“ napisao je teškaš muzičke industrije 20. i početka 21. veka, možda najveći lovac na talente i veteran diskografije, Simor Stajn, a na srpski jezik preveo njegov višegodišnji saradnik i prijatelj, Slobodan Loka Nešović, i sam bard domaće muzičke scene.

Povezana vest:  Edukativni projekat "11 zemalja' u Pozorištu na Terazijama

Simor – koji je u muzičku industriju ušao sa samo petnaestak godina i u njoj opstao preko šest decenija –doprineo je usponu i planetarnom uspehu izvođača kao što su Ramons, Toking heds, Madona, Pritenders, Ded bojs, Riplejsments, Ajs Ti, Brajan Vilson, Kej Di Leng, Lu Rid, Troving mjuzes, Dipeš mod, Eko end banimen, Kalt, Smits, Andertons, Rezilos, Em, Kjur, Mednes, Ingliš bit, Soft sel, Jaz, Maj bladi valentajn, Rajd, Prajmal skrim, Sil, Ejfeks tvin…

Povezana vest:  Otkriće - Džek Trbosek je bio poljski imigrant Kosminski

Njegova muzička biografija je ujedno i svojevrsna antologija muzičkog biznisa druge polovine 20. veka koja nam, zahvaljujući insajderskim uvidima, otkriva šaroliku scenu epohe, ali i duboko skrivene mehanizme koji pokreću muzičku industriju.

Knjiga „Pesma sirene“ Simora Stajna, biće u knjižarama od ponedeljka 13. jula. Možete je poručiti na www.mascom.rs, dostava na teritoriji Srbije je besplatna.

Povezana vest:  Bogat prateći program na jubilarnom Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotice