U decembru 2020. Mišlenov vodič će obelodaniti svoju prvu selekciju posvećenu beogradskoj gastronomskoj sceni. Ukrštanjem grčkog, turskog, mađarskog, kao i balkanskog nasleđa, glavni grad Srbije “zaveo“ je inspektore Mišlenovog vodiča svojim brojnim gastronomskim adutima.

Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišlenovih vodiča, objašnjava: „Misija Mišlenovog vodiča ostaje nepromenjena 120 godina posle svog prvog izdanja: podeliti najbolje kulinarske destinacije svuda u svetu. Beograd sa svojom novom dinamikom i gastronomijom koja zauzima centralno mesto, nudi posebno topla i plemenita iskustva ugostiteljske delatnosti, tako da jedva čekamo da ih otkrijemo ljubiteljima dobrog zalogaja.“

Povezana vest:  Ko su bečki dobitnici „Nagrade za arhitekturu i održivost?"

Region Srbije je naročito poznat po svojoj vinogradarskoj tradiciji koja datira iz antike, što je omogućilo zemlji da razvije svoje posebne sorte grožđa koje je, do prošlog veka, izvozila u celu Evropu. Ravnice i brdoviti predeli takođe nude pejzaž koji čini i bogato, plodno zemljište na kome uspevaju proizvodi visokog kvaliteta – tokom svih godišnjih doba.

Povezana vest:  SBB donirao sredstva za opremanje prvog Nacionalnog centra za podršku i edukaciju obolelih od raka dojke i raka grlića materice

Geografski položaj, između istoka i zapada, i impozantna raznovrsnost tokom istorije, čine Srbiju zemljom snažne i raznovrsne kulinarske kulture u kojoj se tradicija udružuje sa strašću mladih talenata, spremnih da učine da Beograd zasija pred očima ljubitelja dobre hrane.

Upravo u ovom kontekstu, Mišlenov vodič će imati zadovoljstvo da otkrije beogradsku selekciju u decembru 2020.

Ova selekcija će biti sačinjena u skladu sa istorijskom metodom anonimnih i nezavisnih inspektora Mišlenovog vodiča koji će, na bazi univerzalnih kriterijuma, vrednovati restorane ove destinacije, kako bi gastronomima celog sveta ponudili pravi izbor.

Povezana vest:  Džejmi Oliver najavio širenje njegovog lanca restorana

Beograd se pridružuje grupi od tridesetak kulinarskih destinacija koje se nalaze u Mišlenovom vodiču, u poslednje vreme obogaćenom i selekcijama posvećenim Sloveniji i Kaliforniji.