VM5SMKoncert violinistkinje Vanese Mej u Beogradskoj areni

 

Atraktivna violinistkinja Vanesa Mej (Vanessa Mae), koja je poznata po jedinstvenom spoju klasike i tehno muzike, održaće koncert u Beogradskoj areni 27. februara, najavljeno je iz Beogradske arene. Super zvezda i harizmatična umetnica pomerila je muzičke granice kada je imala samo 16 godina, objavljivanjem prvog „pop“ albuma „Violin Player“, formirajući neuobičajen miks klasičnog, pop, džez i tehno zvuka, ali i svojim scenskim izgledom, piše u saopštenju.

Vanesa Mej je ušla u knjigu Ginisovog rekorda kao najmlađi instrumentalista koji je snimio violinske koncerta Betovena I Čajkovskog, a njen aranžman Bahove „Tokate i fuge“ u d- mollu I dalje je rado slušan i često kopiran.

Povezana vest:  MTV WORLD STAGE – SNOW PATROL

Vanesa Mej je rođena u Singapuru 1977. godine, a sa tri godine se sa majkom preselila u London gde i dalje živi. Prvi solistički koncert je imala sa devet godina, a u desetoj je nastupila sa simfonijskim orkestrom.

Violinistkinja, neobičnim stilom oblačenja i atraktivnim nastupima kao i kompozicijama, brzo je očarala publiku širom sveta, netipičnim izvođenjem klasične muzike. Album „Violin Player“ se odmah po objavljivanju, našao na top listama u više od 20 zemalja, a 1996. godine nominovana je za Brit nagradu, za najboljeg ženskog izvođača i time dobila titulu prvog instrumentaliste i klasičnog muzičara koji je ušao u izbor za ovu isključivo pop nagradu.

Povezana vest:  Preko 200 hiljada ljudi uživalo u virtuelnom Green Love festivalu

Vanesa Mej se 2006. godine našla na listi najbogatijih mladih izvođača sa zaradom od preko 32 miliona funti od koncerata i prodaje 10 miliona albuma širom sveta. Do sada je objavila brojne klasične i pop albume a nedavno je izdala „Best of Vanessa-Mae“ kolekciju koja uključuje i nikada ranije objavljenu pesmu „Art of War“.

Povezana vest:  Sepultura: Policija je otkazala naš koncert u Kairu

Na svojim nastupima Mej svira na klasičnom modelu Guadagnini iz 1761. godine cija se vrednost procenjuje na 150 hiljada funti, koju je dobila na poklon od roditelja i na električnoj violini Zeta džez. Karte za koncert Vanese Mej biće u prodaji od 12. januara po cenama od 3.100, 3.500, 3.900 i 4.500 dinara na blagajni Beogradske arene, u tržnom centru „Ušće“, Domu omladine Beograd, knjižari Delfi (SKC).