evanescenceEvanescence ove godine objavljuje album!

 

Evanescence je nakon albuma ‘The Open Door’ iz 2006. uzeo odmor – gorljivi bi fanovi možda rekli i predug – ali Will Hunt, bubnjar slavnog američkog goth/alternative metal benda, kaže da su pri kraju sa snimanjem novog materijala koji bi trebao biti objavljen ove godine.

Prema njegovim rečima, pevačica Amy Lee iznenadiće obožavatelje svojim vokalnim eksperimentima, a s producentom Steveom Lillywhiteom (U2) odlučili su istražiti i nešto drugačije žanrove.

Povezana vest:  50.000 evra za podršku muzičarima

Kako kaže Hunt, to će biti sasvim novo razdoblje benda, ali poručuje obožavateljima da ne trebaju da brinu i misli da su potpuno promenili stil.

-Amy je snimila neke zaista fascinantne vokalne dionice. Mislim da će svi biti poprilično iznenađeni, ali i da će im se to svideti. Puno je rizkovala, ali uvereni smo da će ovaj album biti najbolji dosad – otkrio je.

Povezana vest:  Kraljevski apartman svira besplatno u SKC-u

Inače, ranije ove godine Amy je izjavila da će se na novom albumu Evanescencea, trećem po redu, osetiti uticaji muzičara poput Bjork, Depeche Mode i Massive Attack, odnosno da će bend iskoračiti i u electro/pop vode.

-Naravno da će novi album imati naš prepoznatljiv zvuk, ali ovoga puta smo odlučili za drugačiju igru. Verujem da će svi biti zadovoljni krajnjim rezultatom – rekla je Amy, koja se u međuvremenu udala za dugogodišnjeg dečka Josha Hartzlera.

Povezana vest:  Velvet Rivolver ima novog pevača ali se ne zna ko je to