Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je današnja utakmica protiv Grčke bila teža psihički nego fizički, posle velikog uspeha protiv Francuske, i istakao da je ključ meča u Zrenjaninu bila odbrana.

„Bilo je teže psihički nego fizički posle velikog napora i uspeha protiv Francuske. Grke respektujemo, pokazali su timski duh, pokazali su da su borci i da teraju protivnike da izvuku najviše iz sebe“, rekao je Đerona, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometaši Srbije pobedili su danas u Zrenjaninu selekciju Grčke sa 31:21 (15:12), u utakmici odloženog prvog kola Grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Povezana vest:  U rukometu od 2011. uvode videotehnologiju

„U prvom poluvremenu napravili smo više grešaka nego u dve utakmice sa Francuzima. U 15 minuta drugog poluvremena smo uradili puno, odigrali dobru odbranu, onako kako želimo i ona je bila ključ. To nam je omogućilo da napravimo razliku i postignemo lake golove“, rekao je Đerona.

Srbija nakon tri odigrana meča ima pet bodova, a naredni meč trebalo bi da igra 29. aprila protiv Grčke na gostovanju.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Crna Gora i Mađarska prenele četiri boda

„Imamo pet bodova posle tri utakmice. Vraćamo se u svoje klubove, a na narednoj akciji ćemo pokušati da još više unapredimo neke segmente u našoj igri“, naveo je selektor Srbije.

Bek Srbije Lazar Кukić rekao je da mu je drago što nacionalni tim niže pobede u Zrenjaninu.

„U prvom poluvremenu smo imali odredjenih padova, izgubili par lopti, ali smo se zato na startu drugog stabilizovali i zasluženo rešili utakmicu u svoju korist. Završili smo utakmicu kako smo se dogovorili. Malo smo i ispražnjeni posle utakmica sa Francuskom, ali smo pokazali da smo prava grupa“, rekao je Kukić.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Stanić: Očekujem da budemo još bolji

Selektor reprezentacije Grčke Jianis Arvinitis čestitao je Srbiji na pobedi.

„U prvom delu smo se trudili da ostanemo blizu, dobro smo trčali i imali neke šanse da još više smanjimo razliku… Ovo je bio naš prvi meč posle godinu dana i bilo je teško… U drugom poluvremenu smo izgubili koncentraciju, loše odigrali u napadu i Srbija je to kaznila lakim golovima“, rekao je on.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images