Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić obavljaće, posle ostavke Slaviše Kokeze, dužnost predsednika Saveza do izbora novog prvog čoveka te organizacije, saopštio je danas FSS.

„U skladu sa članom 49 i članom 50 Statuta FSS, zamenik predsednika Marko Pantelić obavljaće dužnost predsednika do izbora novog predsednika FSS“, navodi se u saopštenju.

Pantelić će zakazati sednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu, nakon utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022, „kako bi bile donete odgovarajuće odluke o daljim koracima u radu Fudbalskog saveza Srbije“, dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  Del Boske produžio ugovor sa Špancima

Dosadašnji prvi čovek FSS Slaviša Kokeza podneo je ranije danas neopozivu ostavku na tu funkciju.

„Suočen sa optužbama i brutalnim napadima na moju ličnost, a zbog odbrane moje časti i ugleda koji se skrnave, želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost“, naveo je Kokeza u saopštenju.

Povezana vest:  LETNJA FUTSAL SUPERLIGA, Avalska-Ripanj je novi šampion

Kokeza je saslušan krajem februara zbog navodne povezanosti sa ekstremnim navijačima Fudbalskog kluba Partizan, uhapšenim zbog ubistava, otmice i trgovine drogom. Pojedini provladini tabloidi navodili su da je Kokeza saslušavan i o tome da li je bio umešan u pripremu atentata na predsednika Srbije, pozivajući se na izvore iz istrage, ali to nije zvanično potvrđeno.

Povezana vest:  Suma pred Malatiju: Spremni smo za "rat"