U okviru drugog kola Sport Klub Prve lige Srbije u američkom fudbalu odigrane su tri utakmice. U subotu igrane su dve utakmice u Beogradu. SBB Vukovi Beograd savladali su Požarevac Pastuve rezultatom 49:0, a Plavi zmajevi bili su bolji od Jagodine Black Hornets posle produžetka sa 22:14. U nedelju u Novom Sadu gostujuća ekipa Banat Bulls pobedila je domaći tim Wild Dogs sa 17:0.

Na stadionu IMR Vukovi su relativno brzo završili posao. Već na poluvremenu rezultat je bio 35:0 i utakmica je bila praktično gotova. Pastuvi su imali velike kadrovske probleme i u Beograd su doputovali sa 23 igrača. U domaćim redovima trčanjima i poenima istakli su se mladi raningbekovi Aleksandar Mlađen i Aleksandar Bogdanović, a napad kroz vazduh predvodio je Tihomir Todorov sa dva tačdaun hvatanja. U odbrani Vukova najbolji su bili Andreja Stevanović, Andrija Drča i Lazar Bućan.

Povezana vest:  KUGLANJE, Marina Jokić – Arpad Antal i Ana Marton – Dalibor Popov najbolji na Prvenstvu Srbije u miks parovima

Dva sata kasnije na stadionu FK Heroj, domaći tim Blue Dragons ugostio je mladu ekipu Black Hornets. Utakmica je bila neizvesna i otišla je u produžetak. Dva puta su Jagodinci vodili sa tačdaunom razlike, oba puta QB Dejan Srećković pronalazio je Aleksandra Milenkovića u end zoni. Zmajevi su uzvraćali preko dodavanja Ognjena Mitrovića za Aleksandra Anđelkovića i posle presečenog pasa koji je za tačdaun vratio Lazar Bogićević. U produžetku prvi posed je imala Jagodina, ali nije uspela da dođe do poena. Sa druge strane, Mitrović je našao Karsona Ouleta koji je pobegao odbrani gostiju i doneo pobedu ekipi iz Beograda.

Povezana vest:  KUGLANJE, Svetske šampionke testiraju Srbiju u Segedinu

Poslednji meč je igran na stadionu FK Sremac gde su Wild Dogs ugostili šampiona Druge lige Srbije 2019. godine Banat Bulls. Konačan rezultat postavljen je već u prvom poluvremenu. Banat je postigao dva tačdauna u prvoj četvrtini, prvi preko Kigana Lorensa trčanjem, a drugi posle pasa Zlatića za Marija Lugonju. Zdravko Vujanov postigao je dva PAT šuta, a potom i fild gol za 3 poena i postavio konačnih 17:0.

U narednom kolu za vikend 8. i 9. maja igra se derbi lige kada će Wild Boars Kragujevac ugostiti SBB Vukove Beograd. Plavi zmajevi putuju u Pančevo gde će odmeriti snage sa Bullsima, a u Požarevcu domaći Pastuvi dočekaće Wild Dogs Novi Sad.

Povezana vest:  MAČEVANJE, U nedelju 11. „Memorijal Ljubomira Ljube Savića“

Rezultati drugog kola Sport Klub Prve lige Srbije:

SBB Vukovi Beograd 49:0 Pastuvi Požarevac
Plavi zmajevi Beograd 22:14 Black Hornets Jagodina
Wild Dogs Novi Sad 0:17 Banat Bulls
Wild Boars Kragujevac slobodni

Treće kolo 8/9. maj:

Wild Boars Kragujevac – SBB Vukovi Beograd
Banat Bulls – Plavi zmajevi Beograd
Pastuvi Požarevac – Wild Dogs Novi Sad
Black Hornets Jagodina slobodni