Vaterpolisti Novog Beograda i Šapca poveli su na startu polufinalnih serija plej-ofa šampionata Srbije. Novobeograđani su na svom bazenu bili bolji od Crvene zvezde 12:6, dok su Šapčani u Kragujevcu savladali Radnički 8:7.

Posle početnog vođstva beogradskih crveno-belih 2:0, Novi Beograd je serijom 4:0 napravio preokret i u poslednjoj četvrtini u potpunosti slomio otpor Zvezde. Domaći su imali 50 odsto realizacije sa igračem više (6:3), dok vaterpolisti Crvene zvezde nisu na najbolji način koristili brojčanu prednost (7:1).

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, Filipović MVP prvenstva

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Gogov sa tri gola, dok je Smiljević imao identičan golgeterski učinak u ekipi Crvene zvezde.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je u duelu Radničkog i Šapca. Gosti su odlično počeli meč i poveli 3:0, da bi Radnički na kraju treće četvrtine imao prednost 5:4. U poslednoj deonici viđena je prava goleada, a Šabac je uspeo da napravi brejk i stigne na korak od plasmana u finale.

Povezana vest:  Umro Dež Đermati, jedan od najvećih svetskih vaterpolista

Srđan Vuksanović je sa četiri postignuta gola bio najzaslužniji za pobedu Šapca, dok je kod Kragujevčana najbolji strelac bio Toholj sa dva gola.

Polufinalne serije plej-ofa igraju se na dve dobijene utakmice. Revanš mečevi na programu su 15. maja, a eventualne majstorice će se igrati 19. maja.