hans_gruggerALPSKO SKIJANJE

 

Grugerovo stanje stabilno, sledi proces buđenja iz kome

 

Austrijskom skijašu Hansu Grugeru, koji je pre pet dana posle teškog pada na treningu u Kicbilu bio podvrgnut operaciji glave, lekari su danas počeli da smanjuju lekove kojima su ga držali u veštačkoj komi.

-Najnoviji medicinski testovi su pokazali da je stanje Grugera stabilno i zbog toga je lekarski tim odlučio da započne proces njegovog buđenja iz kome – navedeno je u saopštenju Univerzitetske bolnice u Insbruku.

Povezana vest:  Slovenka Tina Maze skijašica godine

Kako je precizirano, lekari su započeli sa postepenim smanjivanjem lekova i taj proces će „trajati nekoliko dana“, da bi potom bili urađeni detaljni medicinski testovi koji će pokazati nivo oporavka austrijskog skijaša.

Gruger (29) je tokom treninga u spustu u Kicbilu izgubio ravnotežu prilikom skoka, pao na glavu i izgubio svest. Hitno je prebačen u bolnicu u Insbruku gde je bio podvrgnut petočasovnoj operaciji na mozgu.

Povezana vest:  Vladan Kikanović novi generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije

Sličan incident desio se i pre dve godine kada je švajcarski skijaš Danijel Albreht teško povredio glavu i pluća prilikom pada i zatim 18 dana bio u veštački izazvanoj komi, pre nego što se potpuno oporavio i vratio takmicenjima u Svetskom kupu.