Wayne_Rooney_Manchester_United_West_hamRuni bi mogao da izgubi mesto u prvom timu

 

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson nagovestio je danas da bi napadač Vejn Runi mogao da izgubi mesto u prvom timu, zbog sve boljih igara Havijera Ernandesa. Mediji navode da će Ferguson uvrstiti Runija u prvi tim za meč sa Sautemptonom u FA Kupu za vikend, ali da reprezentativac Engleske mora da pokaže da je bolji od meksičkog fudbalera.

Povezana vest:  Suarez se javno izvinio

Povodom utakmice sa Blekpulom, koju je Junajted posle dva gola zaostatka dobio sa 3:2, Ferguson je rekao da Runi tokom prvog poluvremena nije dobro igrao, ali ne svojom krivicom.

-Pokušali smo da ga iskoristimo da igra spolja, široko. Iako je na tom mestu igrao mnogo puta, nije uspeo dobro da se snađe u prvom poluvremenu. On za to nije kriv, ritam utakmice nije bio dobar – rekao je Ferguson britanskim medijima.

Povezana vest:  Đukić imenovan za trenera Kordobe

-Kada smo pokušali da ga prebacimo u sredinu terena i dalje smo gubili sa 0:2, u 65. minutu i morali smo da se kockamo. A uvođenje Ernandesa je bila kocka. On je odmah bio u dobroj šansi, ali je golman odbranio. Ipak je u 74. minutu uspeo da izjednači. Imao je velikog udela u pobedi, dodao je on.

Povezana vest:  Vladan Lukić: Verujemo u Robijev fudbal

Runi je ove sezone u prvom timu bio 16 puta i postigao je tri gola u svim takmičenjima, od kojih dva iz penala.