dragan_kapicic_predsednik_KSSKošarkaškom savezu Srbije 69 miliona dinara u 2011.

 

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Kapičić potpisali su danas ugovor o finansiranju redovnih aktivnosti Saveza u 2011. godini u vrednosti od 69 miliona dinara.

-Država je jasno stavila do znanja da podržava sve aktivnosti na unapređenju košarke – istakla je Samardzić- Marković u sedištu Saveza i dodala da je sastanak sa čelnicima KŠ-a „bio prilika da se razgovara o produbljivanju saradnje i izazovima koji nas očekuju u 2011. godini.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Zvezda slavila u Laškom

Prema njenim rečima, novac koji je je obezbeđen za finansiranje redovnih aktivnosti nije sve što je Ministarstvo ove godine izdvojilo iz budžeta kao podršku Savezu tokom 2011.

-Dodatna sredstva uložemo u finansiranje kampova i stipendija za mlade talente – naglasila je resorni ministar, uz napomenu da će KSS moći da dobije podršku i od Olimpijskog komiteta Srbije kome je Ministarstvo preusmerilo više novca nego u prošloj godini.

Povezana vest:  NLB LIGA, Partizan želi sutra da se revanšira Radničkom

Ona ja saopštila da je KSS ove godine konkurisao za finansiranje organizacije šampionata Evrope za juniore.

-Naša košarkaška organizacija dala je ostalim savezima u prošloj godini odličan primer transparentnosti u radu, pošto je sprovela čak 24 javne nabavke – dodala je Samardzizić-Marković i demantovala ranije tvrdnje da je između čelnika Saveza i Ministarstva bilo nesuglasica.

Povezana vest:  Mačvan: Apsolutno smo zaslužili ulazak u polufinale

Prvi čovek KSS-a ocenio je da ugovor o finansiranju redovnih programa srpskoj „kući košarke“ obezbeđuje „sigurnost u najbitnijim segmentima vezanim za takmičenja“.

-Upoznati smo sa aktivnostima Ministarstva koje nastoji da se u veoma teškim ekonomskim uslovima izbori za što bolji položaj sporta u društvu – istakao je Kapičić i ocenio da košarka u sistemu srpskog sporta „zauzima posebno mesto“ i da „zaslužuje još veću materijalnu podršku“.