Na 53. BEMUS-u 3. novembra 2021. održan je koncert „All Stars” postave u Kolarčevoj zadužbini. Nastupili su renomirani violinisti Hačatur Almazjan i  Gračja Avanesjan, Adrijen Buaso na violi, Narek Ahnazarjan na violončelu i mlada pijanistička zvezda u usponu, Eva Gevorgjan, koja je finalista nedavno završenog Šopenovog konkursa u Varšavi.

Uz program posvećen Ivanu Tasovcu u prvom delu, kada je izveden Andante cantabile Čajkovskog (II stav Gudačkog kvarteta br. 1, op. 11), kao i Šostakovičev Gudački kvartet br. 8, ovaj gudački kvartet, sačinjen od prijatelja i dugogodišnjih saradnika, premašio je sva očekivanja publike. Posebno oduševljenje izazvao je drugi deo koncerta kada se ovoj postavi pridružila mlada pijanistkinja Eva Gevorgjan i pokazala svoje umeće u Klavirskom kvintetu S. Franka. Uz stajaće ovacije ovaj koncert je potvrdio svoj značaj i kvalitet.

Povezana vest:  Jedinstvena aplikacija za čitanje elektronskih knjiga - eDen Books

Kako je izjavio Hačatur Almazjan, koncert je pripreman 14 meseci sa Hatjom Bunijatišvili, ali pošto je ona iz zdravstvenih razloga sprečena da prisustvuje, izbor je pao na mladu 17-ogodišnju Evu za koju smatra da ima sve predispozicije da postane prava zvezda.

Koncertu je prisustvovao i kanadski dirigent Marko Parizoto, koji je nastupio na otvaranju BEMUS-a sa Nemanjom Radulovićem i Beogradskom filharmonijom.

Povezana vest:  Novi naslovi za sve ljubitelje trilera

BEMUS se nastavlja uz atraktivne koncerte i značajna svetska imena. Već 4. novembra na sceni Kolarca nastupiće svetski poznati bariton  Tomas Hempson, Simfonijski orkestar i Hor Radio televizije Srbije, pod dirigentskim vođstvom Bojana Suđića, uz specijalne gošće, srpske soprane koje uspešno grade karijeru u inostranstvu: Draganu Radaković i Aleksandru Jovanović.

Foto: Belkisa Beka  Abdulović

Povezana vest:  Memoari dobitnika Pulicerove nagrade u srpskom prevodu