Ove srede (RTS2, 22.50) će se za plasman u veliko finale 6.Bunt rok festivala takmičiti: „Direct Drive“, „Hemmoterapia“, „El Pre3idente“, „Zauvar“, „Duda Buržujka x haikuzadanas“, „Mehanizam“, „Lazaruss.i“, „Čvrge“ i „Sanitarium“.

U prvom polufinalu 6. BRF- a (16. februara), auditorijumu i stručnom žiriju festivala predstavili su se autori i muzičari- članovi devet bendova iz: Novog Sada, Srbobrana, Sombora, Gornjeg Milanovca, Aranđelovca i Beograda. Odlukom žirija, pet takmičarskih sastava je već obezbedilo plasman u finale: „Uspon ljudskog bića„, „Fusnote„, „Kratki s vremenom„, „Cactus fields“ i „Čuvari stvari„.

Verujem da su se i muzičari i gledaoci  radovali, barem koliko i mi -što su se stekli uslovi da održimo festival i da nastavimo gde smo stali, pre skoro dve godine. Ta opšta radost je itekako vidljiva kroz emisije. Potrudili smo se svi u timu, da i muzičari i gledaoci uživaju- u odličnoj energiji, muzici i dobro poznatoj veseloj atmosferi Bunt rok festivala. Mi slavimo autore i talentovane, vredne, nove neafirmisane muzičare, podstičemo ih na saradnju i motivišemo da ne odustaju, a pre svega im nesebično dajemo priliku da se predstave najširem auditorijumu.“, rekla je Branka Glavonjić, autorka i urednica Bunt Rok festivala i dodala:

Povezana vest:  MTV Premijera: Negative - Spusti Me Na Zemlju

Imajući u vidu da ovoga puta Bunt rok festival čine tri emisije, korigovali smo i propozicije takmičenja . U dva polufinala, takmiči se po devet bendova. U finale prolazi po pet bendov, koji osvoje najviše glasova stručnog žirija festivala. Troje prvoplasiranih u finalu 6. Bunt rok festivala, osvojiće i novčane nagrade,  koje je obezbedila Radio-televizija Srbije, kao osnivač festivala.“

Drugo polufinale pratićemo ove srede (23. februara RTS2, 22.50), kada će svoju muziku predstaviti: „Direct Drive„, „Hemmoterapia„, „El Pre3idente„, „Zauvar„, „Duda Buržujka x haikuzadanas„, „Mehanizam„, „Lazaruss.i„, „Čvrge“ i „Sanitarium„.

Povezana vest:  Mila Elegović, Dejan Vučetić Vuča i Iva Krajnc ove srede u 19:30 u Ukusu Poznatih

Članovi žirija 6.BRF -a su: Maja Cvetković (E-play), Nikola Jelić Mikri (Prti Bee Gee), Aleksandar Marković Lama (Bolesna Štenad), Bojan Slačala (Artan Lili) i Vladan Vlajko Đurđević (Neverne bebe) . U prvom polufinalu, gostujući član žirija bio je Stefan Niketić, frontmen pobedničkog benda 5. BRF-a („Lagana sreda“), a u drugom polufinalu na zadatku člana žirija biće Nikola Čuturilo, koji će i nastupiti u revijalnom delu programa.

Voditelji Bunt rok festivala su Branka Glavonjić, Zoran Stefanov Iskaz i Stefan Jovčić.

Naši takmičari su iz godine u godinu sve bolji i bolji, zaista se radi o fantastičnim autorima i bendovima. Osim onih koji su se prijavili na konkurs za 6. Bunt rok festival, takmiče se i najbolji sastavi sa demo festivala širom Srbije koji su bili održani u proteklom periodu. Čestitam svim učesnicima, kako onima koji su prošli dalje, tako i onima koji nisu- jer će svi biti bogatiji za novo iskustvo, a dobili su i jedinstvenu priliku da se predstave. A ono što je opšte poznato je da svi oni mogu računati na našu podršku i ubuduće.“ ističe Branka Glavonjić.

Povezana vest:  Nikola Vranjković najavljuje dva različita koncerta u klubu Fest

Veliko finale 6. Bunt rok festivala zakazano je za 2. mart, kada će se stalnom sastavu stručnog žirija pridružiti još tri renomirana predstavnika naše rok scene. Odluku žirija o pobedniku festivala saopštiće takođe renomirani muzičar i cenjeni autor, čija uspešna i bogata karijera traje nesmanjenim intenzitetom već 38 godina.

Bunt rok festival je jedinstvena, nacionalna platforma za promociju mladih autora i bendova-

tradiciju i kontinuitet gradi od 2015. godine. Kroz ovaj TV projekat autorke Branke Glavonjić i RTS- a, do sada je prošlo oko 800 autora i muzičkih sastava, a više od 120 je dobilo priliku da nastupi na sceni.

BUNT ROK FESTIVAL, drugo polufinale- sreda 23. februar , RTS2 u 22.50

Foto: RTS/Gordan Jović i Nikola Ristić