03.02.07

DVOR 2011

Situacija se komplikuje: seljani tražili da Pile ode, ogovaranja se nastavljaju, svađa Bebi i Maje

Ovog jutra seljane nije probudio zvuk fanfara, već pevanje Jovana i Đusa. Pošto su uspeli da probude skoro sve ukućane, otišli su do dnevne sobe kako bi proćaskali uz jutarnju kafu. Pošto je i Fiko ustao, Đus ga je pitao da li podržava njihovo delo. Fiko je rekao da ih podržava u potpunosti.

Oglasile su se fanfare pa su seljani, ovoga puta spremni, otišli na Dvor. Na Dvoru je kralj pročitao zadatak Saveta. Današnji zadatak je bio da po pet seljana naprave špil od 50 karata formata A4 sa likovima ukućana po njihovom izboru.

Po čitanju pisma, seljani su se uputili ka prodavnici. Tamo ih je sačekalo iznenađenje. Pile je, zbog krađa prethodnih dana, ograničio broj ljudi u prodavnici na samo dve osobe. Ubrzo se stvorio red ispred prodavnice.

Pile je rekao da je imao visoko mišljenje o njima, ali da su ga razočarali. Seljani su ga, revoltirani novom politikom, zaključali. Potom su se okpulili ispred prodavnice i uzvikivali “Dole Pile!”. On je nekako uspeo da izađe. Odlazeći sa dvora im je dobacio da će videti kada ne bude dolazio dva, tri dana.

Povezana vest:  Sve matematičke tajne animirane serije "Simpsonovi"

Maja je komentarisala kako je nezadovoljna ponašanjem ukućana. Rekla je da su nevaspitani i da nemaju nimalo poštovanja prema starijim osobama. Ona je izrazila nadu da će svi oni koji su nevaspitani napustiti Dvor što pre. Dodala je da bi, kada bi ona izbacivala, Dvor napuštalo po četvoro takmičara, a ne dvoje.

Na Dvoru u kuhinji su ćaskali Bebi, kraljica, kralj i nadzornik. Kraljica je zahtevala od kralja da sam pregovara sa seljanima oko toga koliko para bi trebalo da im daju za dnevni zadatak. Međutim, kralj je odbio da pregovara bez kraljice. Pričali su o tome ko će napraviti musaku. Bebi je predložila da oni naprave musaku i pasulj, a Izvorinka palačinke. Cukić je rekao da će na pregovore prvo dovesti muškarce.

Kralj i kraljica su ponovo seli da pregovaraju sa seljanima. Kralj mu je ponudio 7 zlatnika. Ćemo je rekao kako juče nije hteo da radi za male pare, ali da danas hoće. Fiku je kraljica ponudila takođe 7 zlatnika, ali su mu, posle pregovora, dali 8. Fiko ih je posavetovao da su nominacije uskoro i da bi trebalo da podele što više para koje su im ostale sa sluškinjom i nadzornikom, jer je sutrašnji dan poslednji dan njihove vladavine.

Povezana vest:  Pronašli smo najbolji program

Maja se požalila kralju i kraljici kako joj je Firči ukrao zlatnike prethodne noći. Ona je rekla da ga je uhvatila u krađi. Kraljica ju je podržala u naporima da vrati svoje zlatnike. Ona je prihvatila 7 zlatnika koje su joj vladari ponudili za zadatak.

Izvorinki su, za pečenje palačinki, ponudili 4 zlatnika. Međutim, ona je odbila jer je smatrala da je pravljenje toliko palačinki težak posao, pa je tražila 8 zlatnika. Vladari su pristali i dali joj 8 zlatnika.

Bebi, Lana i Vanesa su ogovarale kralja i kraljicu. Njima je smetalo to što kralj “probrljavi” hranu, malo jede, a ostalo baci. Bebi je zasmetalo i to što je ona kupovala četku za WC jer kralj i kraljica nisu hteli. Dodala je i da je Lepa dala zlatnike samo za jedan toalet papir na Dvoru za celu nedelju. Rekla je i kako joj je kralj tražio nešto slatko protekle noći, pa je ona morala da mu da svoj voćni jogurt.

Bebi je zatim ispričala kako je cele protekle noći kuvala pasulj kako bi iznenadila Lepu. Lepa joj je međutim rekla da je gotovo sve, ali da nije dobro radila, jer nije poštovala recept.

Povezana vest:  STIŽE GANDIA SHORE - ŽURKA SE SELI U ŠPANIJU!

U kući za seljane, Dejan M. je prebrojavao karte koje su napravili. Đus je još uvek iscrtavao karte sa porukama mladima.

Oglasile su se fanfare, pa su se takmičari ponovo okupili na Dvoru.U pismu Saveta je rečeno da bi trebalo da se javi 6 izazivača. Javili su se Bebi, Dragana , Đus, Firči, Jovan i Nina. U sledećem pismu je Dragana trebalo da zada izazov. Dragana je zadala da u parovima, jedan hoda na rukama dok ga drugi drže za noge. Pošto su pobedili Đus i Bebi, nagrađeni su sa po 3 zlatnika.

U sledećem pismu je ponovo trebalo da se javi 6 izazivača. Maja im je zadala zadatak da pevaju Firčiju na uvo. Oni su odbili da to urade, pa je Zadruga kaznila kralja i kraljicu sa 100 zlatnika.

Ognjen je poželeo dobro veče gledaocima i učesnicima. On je došao kako bi sluškinja i nadzornik dali svoje predloge kralju o tome ko bi trebao biti nominovan. Dejan C. je predložio Denisa i Maju. Majin komentar je bio da joj je svejedno da li je kod kuće ili na Dvoru. Bebi je izabrala Maju i Firčija. Došlo je do male rasprave između Bebi i Maje.