penjanje_granit

SPORTSKO PENJANJE

Granit otvorio veštačku stenu u Beogradu (FOTO)

 

 

U srpskoj prestonici, u bulevaru Despota Stefana 115 otvorena je stena za sportsko penjanje od strane sportsko penjačkog kluba (SPK) „Granit“. Tom prilikom je održano i promotivno takmičenje u boulderu sa preko 70 učesnika i oko 50 posmatrača.

Vlasnik stene i kluba SPK „Granit“, Žarko Jevremović, obratio se svim prisutnima sa rečima:

Povezana vest:  Planinarke podelile utiske sa medijima i građanima

-Bilo nam je veoma teško ali smo uspeli da prebrodimo sve nedaće zahvaljujući bezgraničnom entuzijazmu mojih prijatelja koji su mi pomogli, Nikoli Kovačeviću i Marku Bogunoviću, članovima kluba „Granit“, kao i našim porodicama koje su nas bezuslovno podržale u odluci da pružimo sportskom penjanju i penjačima, ne samo primer kako treba, već i najkvalitetniju stenu za sportsko penjanje u gradu.

Povezana vest:  Las Vegas dočekuje Red Bull Air Race pilote

Na žalost, ovoga puta je izostala finansijska pomoć Ujedinjene Sportsko Penjačke Federacije Srbije (USPFS) i Penjačkog Saveza Beograda, ali se novo rukovodstvo, koje je prisustvovalo promociji, nada da će do polovine iduće godine napraviti stenu koju na kojoj će moći da treniraju reprezentativci za svetsko i evropsko prvenstvo. Stena SPK „Granit“ ima 210 kvadrata, i visoka je 4.5 metara.

Povezana vest:  Ko su članovi žirija na 1. Red Bull Flugtagu u Srbiji

Svečano otvaranje je bilo planirano za 11,00 časova ali se malo kasnilo, onih akademskih 15 minuta. Inače, ekipa koja je “kriva” za novu veštačku stenu u Beogradu celu noć je, pred otvaranje, naporno radila i, u danima koji slede ostaje samo da se proctor “umije” da i oni koji su samo posmatrači budu u prijatnom ambijentu.

 

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}GRANIT{/vsig}