Gary-Moore-Blood-Of-Emeralds

Španska policija čeka rezultate autopsije tela Gerija Mura

 

Policija u Španiji čeka rezultate autopsije tela rok i bluz gitariste Gerija Mura (Gary Moore) da bi se videlo da li je potrebna istraga o njegovoj smrti, sasopštilo je danas špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Mur, nekadašnji član irskog sastava Tin Lizi (Thin Lizzy), umro je u nedelju, u 59. godini, u jednom hotelu u gradiću Estepona na jugu Španije, gde se nalazio na odmoru. Portparolka španskog MUP koja je želela da ostane anonimna rekla je da na Murovom telu nema tragova nasilja i dodala da će autopsija biti urađena u Malagi, ali nije znala kada će rezultati biti gotovi.

Povezana vest:  Radijski festival bez pobednika

Mur je rođen u Belfastu u Severnoj Irskoj 1952. i imao je samo 16 godina kada se preselio u Dablin, gde se pridružio irskom bluz-rok bendu Skid rou (Skid Row), u kome je upoznao pevača Fila Linota (Phil Lynott), koji ga je 1973. doveo u Tin Lizi, gde je svirao na albumu „Nightlife“.

Posle četiri meseca napustio je bend, ali mu se se vratio četiri godine kasnije i svirao sa Tin Lizijem na albumu „Black Rose“, nakon čega se posvetio solo karijeri.

Povezana vest:  Tony Cetinski na svom prvom koncertu u Nikšiću oduševio hiljade okupljenih na glavnom gradskom trgu

Mur je objavio 20 studijskih albuma, među kojima su najpoznatiji „Wild Frontier“ (1987) „Still Got the Blues“ (1990), „Dark Days in Paradise“ (1997) i kompilacijski albumi „Out in The Fields“ (1998) i „Parisienne Walkways“ (2003).