Nastupi dva apsolutna vladara svetske haus i tehno scene, Solomuna i Svena Vätha, krunisaće poslednji vikend ovog leta,  16. i 17. septembra, u prostoru ograničenog kapaciteta u Luci Beograd.

Septembarsko Apgrade izdanje godinama unazad predstavlja vrhunac letnje sezone velikih muzičkih događaja u regionu. Posle dve godine pauze usled pandemije, u duhu vlastitog imena, Apgrade drži lestvicu visoko i za povratak na plesni podijum dovodi žive ikone i vođe globalnog pokreta elektronske muzike – Solomuna i Svena Vätha.

Sven Väth, miljenik domaće publike i redovan Apgrade gost, pionir tehna sa karijerom dugom tri i po decenije, 16. septembra u Luku Beograd donosi zvuk sa novog albuma, uz njegove klasike i jedinstveno DJ umeće. Za ovo leto najavio je neverovatan kalendar nastupa sa pedesetak destinacija uključujući i srpsku prestonicu i ovaj ekskluzivni datum na našim prostorima ove sezone.

Solomun, prestižno i dobro poznato ime u svetu elektronske muzike, dolazi nam 17. septembra, pet godina nakon njegovog poslednjeg, maratonskog DJ seta na Apgrade vikendu u rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Povezana vest:  Adam Levin na filmu?

Sa papa Svenom u Luku Beograd stiže i jedan od njegovih najbližih saradnika, tajno oružje Cocoon etikete i vrhunski DJ Maurizio Schmitz. Naš istaknuti DJ i producent Marko Nastić, čiju dugu karijeru prati i međunarodni uspeh, 16. septembra pridružuje se Apgrade lajnapu.

Zbog konstantih bukinga i nastupa širom sveta, ovo će biti jedna od retkih prilika da publika u Beogradu 17.9. čuje i jedinstvenu selekciju Tijane T, kojom dominira acid zvuk uz house, breakbeat i electro. Za Felvera, koji je tokom duge karijere oblikovao hrvatsku i regionalnu scenu kao izvođač, ali i organizator i idejni tvorac brojnih događaja i manifestacija, ovo će biti debi nastup na Apgrade događajima.

Ulaznice su u prodaji, onlajn putem servisa Cooltix.org, kao i na blagajnama Gigstix.com i Tickets.rs.

Karijera Mladena Solomuna, muzičara, autora i DJ-a, u neprekidnom je zenitu od početka prošle dekade. Rođen u Travniku, muzičko umeće i veštine izgradio je u Hamburgu, da bi danas njegovo ime bilo redovno na lajnapovima vodećih festivala i klubova. Njegovo veče Solomun+1 u klubu Pacha na Ibici je sa 22 izdanja u sezoni i dalje bez konkurencije kao esencija prave klupske zabave i selektorskog talenta po izboru publike. Ogromnu globalnu popularnost potvrđuju i četiri DJ Awards titule za najboljeg producenta i DJ-a.

Povezana vest:  Novi album One Directiona drugačiji od svega što su dosad radili

Na tragu albuma „Nobody is not loved“, čiju je promociju nedavno krunisao spektakularnim setom na istoimenom festivalu, Solomunova muzička selekcija sve više gravitira spektru u kojem dominira tradicionalni house zvuk, obojen tonovima eksluziviteta novije produkcije ali i energijom neočekivanih klasika. Beogradska publika bi mogla da očekuje upravo to i na njegovom predstojećem Apgrade nastupu.

Sven Väth ovog leta u punom zaletu intenzivno promoviše novi autorski album Catharsis – svojevrsnu muzičku autobiografiju koja sublimira njegovu impresivnu karijeru, 20 godina egzemplarnog i neponovljivog Cocoon klabinga na Ibici, nepreglednu kolekciju vinila i izdanja za etikete EyeQ, Harthouse i Cocoon čiji je bio osnivač. Uz njegove maratonske, nepogrešivo precizne, energične, ali i senzibilne DJ setove, ova izdanja oblikovala su istoriju tehno muzike i kulture kakvu poznajemo i volimo danas.

Povezana vest:  Evo šta vas očekuje na Lovefest Energy Weekendu u Beogradu

Cene dvodnevnih kompleta i ulaznica u promotivnom periodu:

Dvodnevni komplet regular (16. i 17.9.) – 2.490 rsd

Dvodnevni komplet VIP (16. i 17.9.) – 3.990 rs

Za dosadašnje kupce pojedinačnih ulaznica za 17.9 omogućena je zamena za dvodnevni Apgrade 2022 komplet za 16. i 17.9. uz doplatu od 700 rsd za regular ili 1.300 rsd za VIP paket. Ova opcija važi do 1.8.2022.

Pojedinačna ulaznica za 16.9. – regular – 1.590 rsd

Pojedinačna ulaznica za 16.9. – VIP – 2.390 rsd

Pojedinačna ulaznica za 17.9. – regular – 1.790 rsd

Pojedinačna ulaznica za 17.9. – VIP – 2.690 rsd

Foto: Benny Gashi