Prebivališta“, novi roman dobitnice Pulicerove nagrade za književnost i autorke zbirke priča „Tumač bolesti“ Džumpe Lahiri, sačinjen je od meditativnih sličica iz svakodnevnog života.

Neimenovana naratorka u neimenovanom italijanskom gradu živi mirnim životom. Grad koji ona naziva domom za nju je poverljiva osoba i životni partner: trotoari, parkovi, mostovi, pijace, ulice, prodavnice, kafići…

Povezana vest:  Istorijski romani po sniženim cenama na sajtu Vulkan izdavaštva

Ali mirnu površinu njenog života uzburkava dublji nemir. Pratimo je do bazena na koji često odlazi, ali i do železničke stanice koja je ponekad odvede do majke, zaglibljene u očajničkoj samoći nakon očeve prerane smrti. Pored kolega na poslu, gde se nikad ne oseća opušteno, ona ima prijateljice i prijatelje, ali i „njega“, senku koja je teši i uznemiruje.

Povezana vest:  Elektronske knjige konačno stigle na Balkan, Bookmate počeo sa radom u Srbiji!

Ovaj prelepo oslikan portret života sastavljen je od kratkih vinjeta koje čine plodno tlo za autorkinu impresivnu moć zapažanja.

Knjigu „Prebivališta“ možete pronaći od srede 14. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.