27.oktobra u hotelu Crown Plaza organizujemo humanitarni događaj MIRIS BOJA, a u cilju prikupljanja materijalne pomoći za slepu i slabovidu decu iz socijalno ugroženih porodica.

Prikupljena sredstva  biće usmerena za pomoć 50 porodica slepe i slabovide dece, a lista porodica biće sačinjena na osnovu uvida škole u njihove socijalne karte prema kome mnogi od njih žive u neuslovnim domovima, nemaju dovoljno hrane, nedostaje im školski pribor, odeća i obuća.

Događaj simboličnog naziva MIRIS BOJE, inspirisan je idejom slikara g. Suheil Baqaeen koji je 2011. godine došao na nadasve humanu ideju da u slikarske boje doda različite mirise i da na taj način, vezujući svaku boju za određeni miris, deci koja su slepa ili slabovida omogući da sama slikaju i tako pobede mrak u kome žive.

Povezana vest:  Vesna Rakić Vodinelić dobitnica nagrade „Osvajanje slobode“

Tokom događaja Miris Boje, koji će okupiti veliki broj poslovnih ljudi, umetnika, predstavnika institucija, organizacija i udruženja koje su angažovane u ovoj oblasti, kao i poznatih ličnosti i medija, a u svrhu prikupljanja materijalne pomoći za 50 porodica dece iz ove škole na donatorskom događaju biće upriličena aukcijska prodaja slika g. Suheil Baqaeen i prodajna izložba radova dece koja će svoje radove oslikavati na licu mesta.

Povezana vest:  Redovna fizička aktivnost smanjuje rizik od raka

Naš cilj je da osim materijalne pomoći, svečanim događajem upriličenim u njihovu čast pružimo i moralnu podršku deci ove škole. Iskazivanje njihove kreativnosti tom prilikom, biće, takođe, način da ih osnažimo za neke buduće životne  izazove i ciljeve.

Tračak nade je kao tračak svetlosti osobi koja živi u večnom mraku. Donesimo taj plamičak svetlosti u svet slepe i slabovide dece.

Povezana vest:  Nagrađeni projekti iz pet gradova Srbije koji doprinose kvalitetu života lokalne zajednice

Projekat su svesrdno podržali EFT grupa, GIZ, Tickets.rs, Crowne Plaza, Travel Port, GSM Advertising, Target Group.

Nosilac projekta je Udruženje MALI DIV, a organizator i fundraising tim je marketing agencija Vivid Moment.