Generalna direktorka Akcionarskog društva Elektromreža Srbije Jelena Matejić potpisala je ugovore o stipendiranju 10 učenika iz pet srednjih tehničkih škola, smera elektrotehničar energetike, iz više gradova u Srbiji. Reč je o školama „Nikola Tesla“, „Stari grad“ i „Rade Končar“ iz Beograda, elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada i školi „Nikola Tesla“ iz Niša.

Glavni cilj stipendiranja je unapređenje srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji kroz direktnu pomoć učenicima koji su odabrali da im buduće zanimanje bude u oblasti energetike i koji imaju nameru da svoj karijerni put otpočnu i nastave u Republici Srbiji.
Učenici će tokom deset meseci dobijati stipendiju u iznosu od 10 hiljada dinara i, što je još važnije, biće u prilici da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem srpskog operatora prenosnog sistema. Oni će, uz pomoć mentora, dobiti priliku da steknu važna praktična znanja i veštine, a postoji i mogućnost da, po završetku školovanja, u Elektromreži Srbije pronađu i zaposlenje.

Povezana vest:  IKEA predstavlja biljne ćuftice kojima ni ljubitelji mesa neće odoleti

„Ovo je osmi put kako Elektromreža Srbije dodeljuje stipendije talentovanim učenicima tehničkih škola. Praktično, ovo je već naša tradicija. Sve ovo činimo i kao društveno odgovorna kompanija koja se trudi da pomogne mladim ljudima da karijeru ostvare u svojoj zemlji, ali i kao kompanija koja je svesna da ulaganjem u mlade ulaže i u svoju budućnost. Učenicima poručujem da priliku iskoriste, da budu aktivni i da se trude da nauče što više, jer imaju od koga. Sigurna sam da su da među njima i naše buduće kolege sa kojima ćemo zajedno stvarati svetlu budućnost elektroenergetskog sektora“ – izjavila je tom prilikom Jelena Matejić.

Povezana vest:  KLUB PRIJATELJA UNICEF-A – ULAGANJE U DECU KAO TRAJNO OPREDELJENJE

Foto: EMS PR