Posle tačno godinu dana od poslednjeg nastupa u mts Dvorani, a čak pet od prvog održanog koncerta u kultnom prostoru ( 2018.), legendarni bosanki pop-rok sastav Crvena jabuka nastupio je večeras pred punom salom mts Dvorane, time započinjući koncertnu sagu od tri martovska koncerta u Beogradu.  Crvena jabuka je  dokazala da je predstavnik bosanskog pop rok talasa koji „ne prolazi“ Beograđane. Koncertu su prisustvovali i poznati par Novak Đoković i Jelena Đoković sa svojim roditeljima.

Povezana vest:  Odbrojavanje za EXIT 2014. počinje... sad!

Beograđani su puni žara  i uvek spremne emocije za poznati sastav dočekali bend, od prvih taktova čuvenog hita Sa tvojih usana, kojim je bend započeo koncert osme martovske večeri, otvarajući seriju od tri zakazana koncerta u organizaciji mts Dvorane.  U 35 pesama bogatom repertoaru našle su se ove večeri sve generacije, pevajući s punom emocijom samo neke od hitova poznate grupe, koliko je moglo da stane u tri sata svirke, koja je čini se i nakon tog vremena bila prekratka za fanove Crvene jabuke.

Povezana vest:  TAP 011 oduševio fanove svojim nastupom u Areni!

Da se, kao što je više puta ponovio, iznova raduje susretu sa  beogradskom publikom, frontmen Dražen Žerić Žera je dokazao uz bend koji čine tri gitare,  dve klavijature i bubanj …kada je baš onako kako ih publika najviše voli- u elektrik- rokenrol maniru,  izveo  hitove  „Tugo nesrećo“; „Ima nešto od srca do srca“, „Tuga ti i ja“  „Zovu ulice“; „Dirlija“ ,ali  i pesme novijeg datuma.

Žera se u par navrata i obratio svojoj publici ne krijući da uživa u emociji koju deli sa njima toliko decenija unazad. Ples sa publikom i neprikosnovene vibracije  koje su  vidu vira sve vreme nosile prisutne,  u sali u kojoj se temperatura popela na vrhunac sredinom večeri, obeležili su koncert, time najavljujući i sutrašnju  žurku sa čuvenim bendom, ali i onu zakazanu za 21. mart.

Povezana vest:  Otrovna Kristina: Album na disku i vinilu

Foto: Marija Mlađen/ATA Images