FUDBALSKA-LOPTA

Bugarski derbi obezbeđuje 1.300 policajaca

Čak 1.300 policajaca obezbeđivaće bugarski fudbalski derbi između Levskog i CSKA koji je zakazan za 26. februar, saopštili su danas policijski zvaničnici u Sofiji.

Šef sofijske policije Anton Zlatanov izajavio je da su bugarski policajci maksimalno spremni za eventualne ispade huligana i da će ulicama glavnog grada te zemlje u subotu, između ostalih, patrolirati i specijalne ekipe organa za prevenciju nereda.

Povezana vest:  Rafael van der Vart: Slaviću ako dam gol Realu

Zlatanov je dodao da će specijalne policijske jedinice za razbijanje grupa izgrednika biti raspoređene oko stadiona „Georgi Asparuhov“, na kome kao domaćin igra Levski, i u sofijskom kvartu Poduene.

Policija je od čelnika Fudbalskog saveza Bugarske i dva najpopularnija kluba u zemlji zatražila da se početak utakmice zakaže u ranim popodnevnim časovima kako bi se meč završio pre mraka.

Povezana vest:  Seltik ponovo na udaru UEFA zbog navijača

-Ne želimo da budemo odgovorni za eventualne incidente i sukobe huligana – poručio je Zlatanov.

Utakmice između Levskog i CSKA obilovale su incidentima u prethodnom periodu, a najdrastičniji slučaj nasilja desio se 2000. godine kada je u eksploziji bombe poginuo jedan 30. godišnji navijač.

Bugarsko prvenstvo nastavlja se za vikend nakon dva i po meseca zimske pauze. Levski je nakon prvog dela sezone drugi na tabeli, iza vodećeg Liteksa iz Loveča, dok se njegov gradski rival CSKA nalazi na petoj poziciji.

Povezana vest:  Zvezda prvo dočekuje BATE, a Partizan gostuje Jang Bojsu