odbojka_konf_za_novinare_pred_kup

SENIORI, FINALNI TURNIR 46. KUPA SRBIJE

Svi učesnici završnog turnira žele pehar u Kupu

Sutra počinje završni turnir 46. Kupa Srbije za odbojkaše, koji će 26. i 27. februara biti održan u beogradskoj dvorani „Šumice“, a četiri učesnika nadaju se peharu u našem najmasovnijem takmičenju.

Trofej brani novosadska Vojvodina, čiji trener Nikola Salatić, smatra da „lale“ imaju kvalitet da se domognu još jednog pehara kojim bi obogatili klupsku istoriju.

-Ime Vojvodine nas obavezuje da u svakom takmičenju pokušamo da osvojimo trofej. Nadam se da će naš maksimum biti dovoljan za trijumf na finalnom turniru – poručio je Salatić.

Povezana vest:  SENIORKE – 46. KUP SRBIJE – OSMINA FINALA, Crvena zvezda u Novom Sadu – Varadin BMG dočekuje Vizuru

Novosađani će se u polufinalu sastati sa beogradskim Partizanom, koji posle dugog niza godina gaji najviše ambicije u oba domaća takmičenja. Trener „crno-belih“ Milan Žarković žali se, međutim, na probleme sa brojnim povredama.

-Na završnom turniru nacionalnog Kupa neću moći da računam na Ivana Steljića i Aleksandra Minića, koji mnogo znače za našu igru. Nadam se da ćemo, ipak, uspeti da sa raspoloživim snagama izborimo plasman u finale i opravdamo lidersku poziciju u prvenstvu – naglasio je Žarković.

Aktuelni državni prvak, Radnički iz Kragujevca, nije u dosadašnjem delu sezone opravdao očekivanja navijača, pa je Kup idealna prilika da Šumadinci poprave utisak.

Povezana vest:  IV EVROPSKA LIGA 2012., Prva pobeda Rumunije

Predsednik kluba Miodrag Zagorac očekuje da polufinalni susret sa Crvenom zvezdom „bude pravi spektakl“ podsetivši da su ta dva kluba pre sedam dana odigrali u Kragujevcu „možda i najbolju utakmicu na domaćim terenima ove sezone“.

-Nadam se da ćemo i Zvezda i mi biti na nivou iz tog prvenstvenog meča koji je nakon pet setova pripao gostima – napomenuo je Zagorac dodavši da trener Kragujevčana Dragan Đorđević u borbama za Kup neće moći da računa na povređenog Marka Maksimovića.

Povezana vest:  Srbija u finalu Svetskog prvenstva – za zlato protiv Brazila večeras od 22,30

Trener Crvene zvezde Željko Bulatović ocenio je da su u sportu „velika obećanja u rezultatskom smislu neozbiljna pojava“.

-Mogu samo da obećam da ćemo se maksimalno boriti s obzirom da na terenu neće sve zavisi samo od nas, nego i od igre protivnika – zaključio je Bulatović.

Prvog dana turnira na programu su polufinalni mečevi. U prvom susretu igraće Vojvodina i Partizan od 17 i Radnički Kragujevac – Crvena zvezda od 20 časova.

Finale je zakazano za 27. februar od 20 časova.