Trio_Kovac_Duska_Lucic_Vucinic

Sutra se bira srpski predstavnik na Evrosongu

Gledaoci RTS-a sutra će, u direktnom prenosu emisije „Pesma za Evropu“, izabrati predstavnika Srbije na 56. takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, koje će biti održano u maju u Nemačkoj.

Na ovogodišnjem izboru nacionalnog predstavnika na Evrosongu, nadmetaće se grupa „Briz“ sa pesmom „Ring, ring, ring“ kompozitora Kornelija Kovača, mlada pevačica Danica Radojčić Nina, koja će izvesti pesmu „Čaroban“ Kristine Kovač i Aleksandra Kovač sa pesmom „Idemo dalje“, čiji je i autor.

Povezana vest:  Norah Jones novim albumom „I Dream Of Christmas“ već donosi prazničnu čaroliju!

Pobednika će izabrati publika SMS glasanjem, a sa jednog broja telefona moguće je poslati do 10 poruka.

U direktnom prenosu emisije iz studija RTS-a u Košutnjaku, sa početkom u 21 čas, gledaoci će moći da prate takmičenje na Prvom programu RTS-a, kao i na RTS Satelit, sajtu www.rts.rs i zvaničnom evrovizijskom sajtu.

U revijalnom programu nastupiće domaći muzičari i gosti iz Hrvatske i Makedonije, koji će izvoditi pesme porodice Kovač.

Povezana vest:  IX beogradski blues festival BLUES STOCK: OPEN AIR BLUES 26. juna na beogradskom Hipodromu

Gosti srpskog nacionalnog takmičenja biće Nina Badrić, Dado Topić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, Boris Novković, Tanja Banjananin, Ana Stanić, grupe „Peti element“ i „Zemlja gruva“, kao i glumci Milan Kalinić, Nikola Bulatović, Mina Lazarević i Sergej Trifunović.

Biće prikazani i kratki dokumentarni filmovi o tome kako su nastajale takmičarske kompozicije, o saradnji kompozitora i izvođača i dosadašnjem učešću Srbije na „Pesmi Evrovizije“.

Povezana vest:  Šakira zbog oštećenih glasnih žica odlaže evropsku turneju za 2018.

Takmičenje „Pesma Evrovizije 2011“ održaće se u Dizeldorfu od 10. do 14. maja, a srpski predstavnik nastupa u prvom polufinalu, 10. maja.