Kao što svakog 1.januara počinje nova godina, tako prvog dana nastupajuće 2024. Kanda Kodža i Nebojšasviraju svoj tradicionalni koncert u Beogradu, ovoga puta po prvi put u prostoru Dorćol Platza. Na prazničnom meniju su zvučni kokteli iz više od 30 godina postojanja grupe, zaključno sa i dalje aktuelnim Betonom, uz moguće aranžmanske improvizacije i ad hoc obrade. Posebni gosti na Dorćol platzu biće alt pop bend Kika. 

Ako je popularna muzika nešto u čemu tražimo osećanja, Kanda Kodža i Nebojša nam ih uvek daju neštedimice, i zato im se stalno vraćamo. Njihovo shvatanje rokenrola jeste da je on umetnost, i tako ga i sviraju – kao vrhunsku autorsku tvorevinu, u kojoj su zvuk i poezija jedno. Zato je najbolje započeti novu godinu sa njima!

Povezana vest:  Dženifer Lopez ponovo sarađuje s Pitbulom, a u spot grli dečka Kaspera

KKN umeju da vrhunski odsviraju sve što požele, na nivou su „starih majstora“ rok muzike. Ali to nije poenta, nego ono što KKN imaju da kažu, i gitarama i glasom. Bend uživa u svakom gitarskom tonu koji proizvede, demonstrirajući još jednom kako se autorski rokenrol zasniva na umeću, ne samo pripovedanja, nego i sviranja priče.Sastav svira nadahnuto i bajkovito, kao da povremeno oslobađa suspregnutu zver – još treba naći reči da se opiše paralelna poezija koja čuči u udvojenim gitarama i nebičnim ritmovima ispod ovih kompozicija. Crazy Horse, Television, Hüsker Dü, šta god navedemo – to su samo moguće inspiracije, ali ne i šifra zvuka KKN, koji je nesumnjivo originalan u okviru tradicije.

Povezana vest:  UP N' DOWNS OBJAVIO LYRIC SPOT ZA FANOVE U SRBIJI

KKN su se u svemu tome dokazali kao jedinstvena grupa, koja je dosledno branila umetnički i moralni integritet rok muzike sve vreme, odigravši izuzetno značajnu ulogu u ovom novom, nedovoljno opisanom i vrednovanom periodu, što traje poslednje tri decenije – isto koliko i celokupna prethodna istorija rokenrola u našim krajevima. (Dragan Ambrozić, nova.rs)

Umesto da se priklanjaju diktatu silom tupe javnosti, kojoj nedostaju kriterijumi i za ustajanje iz kreveta, ovi ljudi su otkrili u čemu su dobri, a onda su to radili – i rade – najbolje što umeju. (Aleksandar Žikić, nedeljnik Vreme)

Povezana vest:  Early bird ulaznice za Garbage dostupne još samo nekoliko dana!

Ovoga puta za tradicionalni koncert mesto susreta je Dorćol Platz, a promotivni kontigent ulaznica dostupan je na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs po ceni od 1.700 dinara.

Foto: Stanislav Milojković