Nastavlja se tradicija održavanja prestižnog Festivala zabavne i pop muzike „BEOGRADSKO PROLEĆE“,  koji će ove godine biti održan 20. aprila, treći put , od obnavljanja 2022. godine, a konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija otvoren je od danas 26. februara do 15. marta.

Zainteresovani mogu da konkurišu  putem veb adrese [email protected], a sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala proših godina dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs

Povezana vest:  Počeo hard rok festival Hepicentar na obali Ibra

Očekuje se da će poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina „ponovo rođen“ na mestu svoje kolevke, nekadašnje Dvorane Doma sindikata, i ove godine probuditi veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena.

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bila je Tijana Bogićević sa kompozicijom „Krila od dima“, dok su drugo i treće mesto glasovima publike su odneli Adi Šoše i kompozicija „Pusto ostrvo“ i Isak Šabanović s numerom „Svakoj sam po nešto dao“.

Pre  tačno 63 godine – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE „BEOGRADSKO PROLEĆE“, koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Povezana vest:  Kontroverzni riječki bend LET 3 preuzima MTV!