Connected Agency vam predstavlja SEINE – trip-pop projekt Ivana Ščapeca. Osnovan u 2008. evoluirao je u jedan od najzanimljivijih regionalnih bendova nove generacije.

Počevši kao gitarski indie-punk bend, 2017. godine izdali su svoj hvaljeni debitantski album „Sno Sna“ za Moonlee Records (SI) i VOX project (FR). U tom periodu su počeli svoju dugogodišnju saradnju s pančevačkom režiserkom Marinom Uzelac, čiji je stop-motion video-spot za pesmu „Šilo“ osvojio brojne nagrade. Usledila je regionalna, kao i evropska promocija ploče, uključujući nekoliko dužih evropskih turneja gde SEINE hvale za njihove koncertne atrakcije. Naredni album  „22” odlučno ulazi u domen političkog – androginost Ščapčevog falseta, hvatajući se za prolazne tragove intimnosti, okreča se ka onoj neuhvatljivoj tački raskida gde se identitet polako rastvara u glatki groove i razigrano zujanje gitara. Bio je to savršen atonalni kabare za one koji se bave transcendentnim, i zasluženo nominovan za nagradu “IMPALA” za najbolji evropski indie album.

Povezana vest:  Uz Victora Ruiza, Marko Milosavljević i Kid Kimi, krajem juna u Barutani

Transformacija je bila privremeno zaustavljena početkom pandemije, što je poremetilo sve planove za promotivnu turneju. Tako dve pandemijske godine su proveli u studiju snimajući svoj treći album „Naizust“. Album ponovno predstavlja veliki odmak od zvuka koji su dosad ustanovili, gde gitare skoro u potpunosti zamenjuju sintevi, a bubnjeve bitovi. Anksioznost i krik drugog albuma zamenjuju šapat, tople melodije i trip-hop ritmovi, a tema nalazi svoj centralni motiv u ljudskom jeziku i rečima.

Povezana vest:  MTV PREMIJERA: THE FRAJLE „MENJAM DANE" I BOA „SVEMIRSKI PRIJATELJ"

Vraćajući se na scenu uživo tokom njihove poslednje posete na Changeover 2022, atmosfera koju su ova trojica uvek pokušavali da izazovu tokom svog seta bila je u potpunosti prikazana – teška, konceptualna, ali beskrajno plodna težnja ka neistraženim zvucima i poetici uz pomoć gitara i electronica. Dođite u Karmakomu i svedočite iz prve ruke.

  1. maja 2024. godine, Karmakoma club, Poenkareova 32
Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za koncert Plasida Dominga

Karte u prodaji na:

Tickets.rs (RSD): https://cutt.ly/Hw3sZkOi

TicketsCloud (EUR): https://cutt.ly/qw3tMfgh

Foto: Marina Uzelac