U prostoru Arboretuma Šumarskog fakulteta na Banovom brdu, 17. i 18. maja održaće se treći Naučni piknik pod sloganom „Misli zeleno“, u organizaciji Festivala nauke i u saradnji sa Šumarskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i kompanijom Yettel.

„Ovo je logičan nastavak našeg konstantnog rada na polju promocije nauke. Cilj ove manifestacije je da se održivi razvoj učini delom svakodnevice, kao i da inspiriše ljude da uz jednostavne promene smanje svoj negativni uticaj na okruženje, stave fokus na prirodu i zaštite je“, rekla je Ana Petrović, direktorka Festivala nauke.

Povezana vest:  Srbija - evropska prestonica nežnosti

Ulaz na Naučni piknik je besplatan za sve zainteresovane.

Na Naučnom pikniku posetiocima će biti predstavljene naučne priče kroz interaktivne postavke, radionice i vođene ture kroz Arboretum u saradnji sa fakultetima, prvenstveno domaćinom – Šumarskim fakultetom Beogradskog univerziteta, institutima i organizacijama civilnog društva. Uz akcenat na biologiju, ekologiju i održivi razvoj, zainteresovani svih uzrasta naučiće kako da očuvamo, popravimo i uživamo duže u našem prirodnom okruženju.

Kompanija Yettel je partner Naučnog piknika.

„Zaštita životne sredine je imperativ, i za kompanije, i za pojedince, a edukacija najbolji put.  Upravo zato je ova manifestacija značajna, jer na prijemčiv i razumljiv način deci i mladima približava ekološke teme i daje smernice za očuvanje prirode ,“ rekla je Milica Begenišić, ESG menadžerka u Yettelu.

Povezana vest:  SKULPTURE OD SLAME VISINE 2m NA „GASTRO SREMU 2019."

Program Naučnog piknika je namenjen svima, a prvenstveno deci i mladima koji treba da savladaju ekološke teme i postanu svesni svog okruženja i uticaja koji imaju na njega. Pored radionica za decu školskog uzrasta, biće organizovan i niz aktivnosti za najmlađe, ali i program za srednjoškolce i studente.

U skladu sa ovim, prijatelj piknika Ball Packaging Europe zajedno sa svojim međunarodnim projektom “Svaka limenka se računa” želi da inspiriše i motiviše najmlađe sugrađane da recikliraju, pre svega aluminijumsku ambalažu za piće – limenke, jer aluminijum može da se reciklira neograničen broj puta sa minimalnim gubicima.

Povezana vest:  Monbat podržava akciju „OČISTIMO SRBIJU“

Arboretum Šumarskog fakulteta se prostire na 3,5 hektara i predstavlja jedinstveno prirodno dobro koje sa ljubavlju održavaju studenti i profesori ovog fakulteta. Ovo je zelena površina sa specifičnom namenom i ima izuzetnu botaničku i pejzažno-arhitektonsku vrednost. Arboretum je 2011. godine proglašen za zaštićeno prirodno područje lokalnog karaktera.