Bacary_sagna

Sanja traži od sudija bolji tretman za igrače Arsenala

 

Fudbaler Arsenala Bakari Sanja rekao je danas da bi sudije u prvenstvu Engleske trebalo više da štite igrače tog kluba od oštrih startova koji uzrokuju ozbiljne povrede. Poslednji u nizu primera, kako je naveo Sanja, je duel Arsenala i Mančester junajteda u FA kupu, kada je Pols Skols zamalo teško povredio igrača „tobdžija“ Samira Nasrija.

Povezana vest:  Kuman: Nismo zaslužili da izgubimo, razočaran sam

-Našim igračima su već dva puta lomili noge – kazao je Sanja, podsetivši na povrede Arona Remzija i Eduarda da Silve.

-Otišli smo u Mančester i tamo su Samiru zamalo ‘pokidali’ nogu. Sudija tada ništa nije preduzeo. Oni uvek čekaju da se desi neki teški incident, pa onda reaguju. Ipak, to je kasno – istakao je Sanja.

Povezana vest:  Ferguson: Nisam uticao na sudije

Igraču Arsenala Remziju trebalo je godinu dana da se oporavi od povrede na utakmici protiv Stouk sitija. Eduardo da Silva je umalo završio karijeru 2008. zbog povrede u meču protiv Birmingem sitija.

Ove sezone zbog oštrog prekršaja Džoa Bartona iz Njukasla, problem sa povredom imao je i fudbaler sredine terena Arsenala Abu Dijabi. Sanja, međutim, nije želeo da okrivi grubu igru protivnika za greške zbog kojih je Arsenal gubio bodove ove sezone.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Roben: Napravili smo veliki korak

-Pogledajte kakve golove primamo. Čak 40 posto je posle naših grešaka – naveo je on.

Ekipa Arsenala trenutno zauzima drugo mesto na tabeli prvenstva Engleske sa pet bodova manje od vodećeg Mančester junajteda .