slavica_bojana

VELIKI BRAT 2011

Ovonedeljni zadatak – starački dom

Ove nedelje kuća Velikog Brata pretvara se u starački dom. Ukućani će biti podeljeni na osoblje i klijente koje će biti članovi “Kuće trećeg doba”. Osoblje i klijenti će dobiti kostime, rekvizitu, kao i zaduženja koja će morati da poštuju dok traje zadatak. Moraće dvadeset četiri sata dnevno da budu u ulozi koju će im dodeliti Veliki Brat.

Osoblje će činiti direktor ustanove, doktor, medicinske sestre, kuvar i spremačica. Starija lica će biti pet ukućana od kojih nijedno nije mlađe od 65 godina.

Hemingvej je rekao: „Mladost imamo da bismo činili gluposti, a starost da bismo žalili za tim glupostima“. Ovo je prilika da ukućani čine gluposti, a u isto vreme da budu stari. “Starački dom” je novi nedeljni zadatak kojim će se osoblje i klijenti borite za luksuzni budžet.

Može na duši al ne i u stanu!

Veliki Brat još uvek nije podelio svima uloge za ovonedeljni zadatak, mada se neki već uveliko pronalaze u ulozi klijenata. Mila i Nikola su prvi koji su dobili svoju odeću za starački dom i samim tim se ponašaju u skladu sa svojim ulogama.

Atmosfer u kući je u padu, jer su još uvek pod utiskom sinoćnjeg izbacivanja. Mila i Lester pokušavaju da se oporave, nisu očekivali takav ishod glasanja. Marijana i Mila i dalje ne veruju da je Lester komentarisao njihovo majčinstvo. Marijana se u razgovoru sa Nemešom zapitala da li će moći da vidi ćerku kad napusti kuću, a Nemeš joj je odgovorio da može da je ima na duši al ne i u stanu.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE 2012, Dejan Krstović Medo napustio finalni izbor

Ukućani na otpadu pokušavaju da se zabave i na sve načine pokušavaju da „ubiju“ dosadu. Nirmal i Duško su našli idealno rešenje za prestanak monotonije. Duško je u kolicima iz samoposluge vozio Nirmala, koji je ispuštao zvuke automobila. Dragana je, po ko zna koji put, sređivala Horvata.

Bez starca nema udarca

Veliki Brat je pozvao Emu u ispovedaonicu i saopštio joj da će ove nedelje imati ulogu direktora staračkog doma. Ema nije krila oduševljenje i zadovoljno je čitala tekst zadatka ostalim ukućanima.

Starački dom će imati tri negovateljice, Slavicu, Marijanu i Bojanu. Klijenti će morati da se potpuno užive u svoju ulogu. To znači da će što vernije morati da odglume klijente, odnosno bake i deke, kao i negovateljice, kuvar i higijeničarka. Zadatak direktora se sastoji u tome da vodi računa o svim zaposlenima, da određuje šta će klijenti jesti i da drži stavari pod kontrolom.

Ove nedelje i otpad će učestvovati u nedeljnom zadatku. Oni će pomagati Radašinu, koji je kuvar, tako što će za njega vršiti pripremu hrane i higijeničarki tako što će prati sav veš za klijente.

„Guska mora biti sterilna“

Veliki brat je podelio ukućanima uloge u zadatku „Kuća trećeg doba“. Tamara kao slučajni partner će biti spremačica. Imaće zadatak da vodi računa o higijeni, vodiće računa da kuhinja, spavaća soba i kupatilo budu apsolutno čisti. Jednom dnevno će menjati posteljinu kao i donji veš ukućana. Sve prljave stvari slaće na pranje, a u hitnim slučajevima će i sama morati da pere. Biće na raspolaganju negovateljicama kad god im zatreba. Deo njenog zadatka je i taj da će morati da vodi računa da „guska“ bude sterilna. Uloga doktora pripala je Nemešu. Njegov zadatak je da vodi računa o zdravlju starih lica i u tome će mu pomagati negovateljice. Najstariji deka biće Lester, zatim Dražen, Džorž, Nikola i jedina baka među njima šezdesetodevetogodišnja Mila. Njima će u svemu pomagati lica koja su zadužena za negu i zdravstvenu zaštitu članova staračkog doma.

Povezana vest:  Premijera treće sezone serije MAĐIONIČARI na kanalu SCI FI

radasin_kuvarDoktor bi na dve stolice

Doktor Nemeš baš ne može da se odluči koja sestra mu se više dopada pa koristi priliku da se kroz zadatak približi Bojani, sa kojom se u dvorištu dogovara oko njenih nadležnosti kao negovateljice, pri tome zasmejavajući je i flertujući sa njom . Marijana im se pridružila na par minuta ali je vrlo ubrzo ušla u kuću vidno ljubomorna pokušavajući da to prikrije kačeći veš na štrik.

Za to vreme kuvar Radašin pravi svoju prvu užinu za starce a njegov trenutak ne pažnje koristi deka Dražen koji je prilično gladan i dok kuvar ne gleda krade hranu.

Direktorka Ema ga hvata na delu i opominje ga da to ne sme da radi i da se strpi dok kuvar ne završi.

Vredno pomoćno odeljenje

Na otpadu su ukućani ozbiljno shvatili svoj zadatak pa Soraja i Nirmal pakuju u kese krompir koji Dragana, Horvat i Duško seckaju.

Duško se trudi da posao bude zanimljiviji pa peva i zasmejava cimere.

Ukućani otpada se dogovaraju oko sutrašnjeg ručka dok je Dragana vidno neraspoložena.

U kući se deki Lesteru osladila pažnja negovateljice Bojane i zabavlja ga što mu meri temperaturu, daje injekciju i masira ga. Sestra Slavica masira direktorku Emu.

Povezana vest:  RTS POČINJE SA EMITOVANJE TV SERIJE “MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO”

Sestra Bojana i doktor Nemeš u ordinaciji komentarišu kako im se dopada novi zadatak. Marijana i dalje ćutljiva u spavaćoj sobi slaže svoje stvari i presvlači se.

Starački dom ili ludnica?

Ukućani sprovode nedeljni zadatak tako što je Nemeš kao doktor počeo da uvodi jednog po jednog pacijenta u ordinaciju. Prvi je starac Dražen kome je prepisao manje cigareta i više vežbi, deki Lesteru savetuje da vežba više kako bi smanjio svoju potrebu za aktivnošću tokom noći. Sestra Slavica je oduševljena ulogom a starac Džordž se šali sa njom da ne sme da bude zla sestra jer će je prijaviti. Džordž je povraćao jer je pojeo jogurt i jabuku što mu je doktor Nemeš dao kao lek. Ipak mu je bilo bolje. Sestra Bojana je prokomentarisala za stolom da ne smeju da padanu ovu igru na greškama. Baki Mili na krilu su deke Nikola i Lester. Sestra Marijana je bila vidno iznervirana zbog novog nedeljnog zadatka jer ju je Džordž u nekoliko navrata provocirao, a uz njega su i ostali ukućani koji su prerušeni u starija lica krenuli da izvoljevaju i da proširuju listu svojih zahteva. Ona je konstatovala da je trenutno stanje jako umara i da ovo što ostatak ukućana improvizuje više podseća na ludnicu nego na starački dom. Nemeš se baš dao na koketiranje sa negovateljicom Bojanom, te ju je u jednom trenutku masirao a zatim je proveravao da li joj je upaljeno grlo.