predavanje na seminaru

Srbija bogatija za 24 sudije sa zvanjem komesara

Srpski biciklizam bogatiji je za 24 nove sudije sa zvanjem komesara posle seminara koje je održan u Novom Sadu u organizaciji Biciklističkog saveza Vojvodine uz koordinaciju sa BS Srbije i Asocijacije sudija BSS.

Na seminaru predavači i, potom, i ispitivači su su bili Rodolfo Segnan internacionalni komesar UCI iz Rijeke, Marko Pročikević internacionalni komesar UCI za doping kontrolu iz Srbije , Nebojša Popov federalni komesar UCI i predsednik Asocijacije sudija BSS i Nebojša Subić nacionalni komesar (svi iz Srbije).

Povezana vest:  Belgijski biciklista poginuo na Trci oko Italije

Dvodnevna predavanja pratila su 44 arbitra iz Beograda, Novog Sada, Raške, Kikinde, Niša, Temerina, Čačka i Kragujevca kao i gosti iz Banjaluke i Zenice.

Ispitu za zvanje pristupila su 33 polaznika.

– Seminar je bio tako osmišljen da su mogli da ga prate i sudije koji su želele da polažu za osnovno zvanje a to je komesar, ali i arbitri koji su već imale zvanje nacionalng komesara UCI i mogle su da se prijave za polaganje za zvanje elite nacionalni komesar UCI – kaže Nebojša Subić, koji je za ovaj seminar priredio i preveo na srpski „Praktični vodič za događaje na drumu“ u  izdanju Međunarodne biciklističke unije- UCI. – Rodolfo Segnan je bio izuzetno zadovoljan organizacijom seminara, ali i opštim znanjem polaznika kao i interesovanjem, ali mu je bilo i žao što seminar nije trajao još dva dana kako bi se neki elementi i opširnije obradili. Moramo da istaknemo i izuzetno gostoprimstvo osoblja hotela „Braća Drinić“ u Novom Sadu u kome je odžan seminar.

Povezana vest:  Evans vodeći na listi UCI

Na ispitima posle seminara, od 16 polaznika 12 je dobilo zvanje komesara, od  12 testiranih osam je steklo zvanje nacionalnog komesara i od petorice prijavljenih, četvoro je položilo za elite nacinalnog komesara UCI. Sva zvanja moraju da potvrde UCI i BSS. Elite nacionalni komesari mogu da nastave školovanje i da, potom, polažu za internacionalnog komesara UCI.

Povezana vest:  Fruškogorac počeo akciju “Evropska nedelja mobilnosti“