ion_test_voznja_3

Budućnost je počela!

Scene holivudskih block bustera u kojima se gradovima naše planete voze automobili koji ne emituju gasove i voze potpuno bešumno, juče se desila na test vožnji koju je priredila kompanija Verano Motors, generalni uvoznik i distributer Peugeot vozila.

Teslina ideja o vožnji automobila koji ne koriste organska goriva, upravo je juče promovisana na stazi Navak, nadomak Beograda. Prisutni su imali priliku da među prvima u svetu provozaju fascinantnog, 100% električnog iON-a i novu limuzinu najnovije tehnologije Peugeot 508.

Povezana vest:  Chevrolet svojoj ponudi dodaje mali SUV

Potpuno novi osećaj, kako vremenski, tako i tehnološki, imali su svi koji su uzeli u ruke volan novog gradskog čuda –  100% električnog iOn-a. Automobil koji se ne čuje u trenutku kada se pali i vozi, automobil koji je bešuman i izuzetno stabilan na putu, za sobom je ostavljao samo zadivljene poglede posmatrača.

Prvo električno vozilo koje je testirano u Srbiji, Peugeot iOn, pokreću dve litijum-jonske baterije omogućavajući mu domet od 150km sa samo jednim punjenjem. Snaga motora iznosi 64ks, a prosečna potrošnja na 100km je između 1.5 i 2 evra, što predstavlja trošak električne energije.

Povezana vest:  Osvajači medalja na Mediteranskim igrama predstavili FIAT 500L Living

Nova limuzina, Peugeot 508, dočarala je juče prisutnima, mogućnosti novog luksuznog modela ovog francuskog proizvođača. Testirani model, svojim estetskim izgledom, udobnom kabinom i fenomenalnim ponašanjem u toku vožnje, ostavio je više nego pozitivne utiske na prisutne predstavnike medija.

Osnovni model 508-ice 1.6 E Access sa 120 ks ima veoma povoljnu cenu od 20.760 evra koja uključuje i veoma bogat paket opreme koji sadrži : klimu, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne i zavesaste vazdušne jastuke, električne podizače prednjih stakala, ABS, ESP, REF, AFU, ASR, radio cd mp3, svetla za maglu, putni računar i još mnogo toga.

Povezana vest:  Chevrolet Corvette: 60 godina čuvenog dizajna

Pored automobila, kompanija Verano Motors prisutnima je omogućila da provozaju i atraktivne dvotočkaše Tweet, Speedfight3, Vivacity3 i uživaju u njihovim izvanrednim performansama.

Da budućnost na putevima ne počinje samo u auto industriji, dokazuje i električni E – VIVACITY skuter koji je će se uskoro naći u ponudi kompanije Verano Motors.