f1_grand_prix_logo

U Bahreinu žele da organizuju trku ove godine

 

Organizatori trke za Veliku nagradu Bahreina i dalje se nadaju da će moći da se održi ta trka Formule jedan, uprkos antivladinim protestima koji i dalje traju u toj ostrvskoj zemlji. VN Bahreina trebalo je da se održi 13. marta, na početku sezone u Formuli jedan, ali je princ zemlje, Salman bin Hamad Al Halifa otkazao pošto su protesti zakočili zemlju.

Povezana vest:  FORMULA 1, Istanbul se vraća u F1 kalendar?

Sezona F1 počela je tako u Australiji, 27. marta. Svetska automobilska federacija (FIA) dala je rok organizatorima u Bahreinu do 1. maja da odluče da li može da se zakaže novi datum ove godine.

Izvršni direktor staze u Bahreinu, Šeik Salman bin Isa Al Halifa rekao je danas da nije doneta odluka o novom datumu, ali da se radi na tome.

Povezana vest:  Hamilton: Mercedes je imao brojne probleme u Ostinu

-U stalnom smo kontaktu sa vlastima da bismo ponovo zakazali VN 2011. Sada kada je bezbednost prevladala i kada se normalan život vraća u Bahrein, zahvaljujući mudrom rukovodstvu, pojačavamo kontakte da bismo bili domaćini trke – rekao je Al Halifa.

U vreme otkazivanja, demonstranti su navodili da bi održavanje trke bila uvreda žrtvama pobune i dokaz da sunitska vladajuća porodica, koja je na vlasti 200 godina, nije saslušala zahteve šiitske populacije, koja želi više učešća u državnom odlučivanju.

Povezana vest:  Hamilton ne veruje u Šumaherov povratak na pobedničke staze

Vlasti su žustro slomile pobunu od kada je prošlog meseca uveden preki sud. Najmanje 29 ljudi je ubijeno od početka protesta, 14. februara.