Julio_Cesar

Inter ponovo drugi na tabeli Serije A

 

Fudbaleri Intera pobedili su danas na svom terenu Lacio sa 2:1 i tako iskoristili poraz Napolija u Palermu da se u 34. kolu vrate na drugo mesto tabele prvenstva Italije. Utakmica u Milanu nije dobro počela po Inter, pošto je već u 23. minutu isključen golman Žulio Cesar. On je skrivio penal koji je precizno izveo Mauro Zarate za vođstvo Lacija od 1:0.

U 66. minutu i Lacio je ostao sa deset igrača na terenu, pošto je crveni karton dobio Stefano Mauri. Reprezentativac Holandije Vesli Snajder uspeo je da izjednači u 40. minutu, a pobedu Interu doneo je Samjuel Eto golom u 53.

Povezana vest:  Murinjo: Hazard može da dostigne nivo Ronalda i Mesija

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković igrao je za domaći tim do 52. minuta, kada ga je zamenio Mekdonald Mariga.

Do ovog kola drugoplasirani Napoli izgubio je u gostima od Palerma sa 2:1, iako je poveo već u 2. minutu golom najboljeg strelca tima Edinsona Kavanija. Preokret u korist Palerma doneli su Federicio Balzareti u 37. i Ćezare Bovo u 45. minutu.

Povezana vest:  Radničkom sva tri boda protiv OFK Beograda

Iznenađujuć poraz u 34. kolu doživeo je četvrtoplasirani Udineze, koji je izgubio na svom terenu od Parme sa 2:0. Gosti su se sa tri osvojena boda popeli na 14. poziciju Serije A. Roma je golom Simonea Perote u 4. minutu došla do pobede protiv Kjeva i tako zadržala šestu poziciju, koja vodi u Ligu Evropa naredne sezone, bez obzira na učinak Juvenutusa u duelu sa Katanijom. Juventus je sedmi sa četiri boda manje, a večeras u 21.00 dočekuje Kataniju.

Povezana vest:  Spajić: Sposobni smo da pobedimo sve utakmice do kraja

U ostalim mečevima fudbalskog prvenstva Italije odigranim danas Đenova je na svom terenu sa 4:2 pobedila Leče, dok su u gostima slavili Sampdorija protiv Barija sa 1:0, Fiorentina protiv Kaljarija s 2:1 i Čezena u Bolonji sa 2:0.

U 19.00 Breša će ugostiti Milan, a u 21.00 u Torinu će se sastati Juventus i Katanija.