Francuski savez negira pregovore sa Blanom 
 
FUDBALSKA-LOPTAPredsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Žan Pjer Eskalate negirao je danas da se dogovorio sa trenerom Bordoa Loranom Blanom da preuzme reprezentaciju. 
Mediji su naveli da je Blan počeo pregovore sa čelnicima Saveza, koji bi trebalo da imenuju naslednika Remona Domeneka u aprilu ili maju. 
-Ta vest je netačna. To je smešno. Potpuno odbacujem takve natpise u štampi. Ja bih prvi znao za pregovore. Nismo ni došli do razgovora o eventualnoj zameni za Domeneka – rekao je Eskalate medijima. 
Posle šest godina na klupi trikolora, Domenek će napustiti reprezentaciju. Poslednji posao biće mu takmičenje na Svetskom prvenstvu, od 11. juna do 11. jula u Južnoj Africi. 
Mediji navode da je Blan najozbiljniji kandidat za selektora, pošto uz trenerske kvalitete, uživa i veliku podršku navijača. Bio je u sastavu reprezentacije na Mundijalu 1998. godine kada je Francuska trijumfovala, i na evropskom dve godine kasnije, kada su trikolori osvojili drugu titulu. 
Blan je sa Bordoom prošle sezone osvojio šampionsku titulu i Liga kup, a trenutno je njegova ekipa lider prvenstva. 
Takođe, mediji navode i da bi Domeneka na klupi Francuske mogli da zamene i njegov asistent Alan Bogosjan, bivši trener Fulama Žan Tigana i bivssi reprezentativac Luis Fernandes. 
Domenek je ranije izjavio da su ozbiljni kandidati selektor Kameruna Pol le Gven i trener Gabona Alen Žires. 
Domenek će 2. maja saopštiti spisak od 23 igrača za Svetsko prvenstvo, na kojem će igrati u Grupi A zajedno sa Urugvajem, Meksikom i domaćinom Južnom Afrikom. 
Povezana vest:  Venger veruje da Arsenal može do titule