sah

ŠAH

Finale Kupa Srbije sutra u Valjevu

Finale Kupa Srbije u šahu počinje sutra u valjevskom hotelu „Narcis“.

Pravo učešća ima 12 prvoligaških klubova, po četiri najbolje ekipe prethodno održanih Kup takmičenja u Vojvodini, Beogradu i centralnoj Srbiji, pobednik Kup takmičenja na području Kosova i Metohije, kao i tri kluba koja su se 2010. plasirala među prvih osam, a nisu prvoligaši.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kličariću juniorsko zlato u kombinaciji, Lončarević pojedinačni šampion, „dupla kruna“ Sari Žurovski, kadet Kurcinak igrač dana sa 619 čunjeva!

Kako je ranije objavljeno na sajtu Šahovskog saveza Srbije, pobednik Kup takmičenja na Kosmetu je Trepča iz Kosovske Mitrovice, dok su užička Sloboda i OŠK Paraćin to pravo ostvarili prošlogodišnjim uspehom na finalnom turniru Kupa Srbije, a nisu prvoligaši.

U hotelu Narcis nisu mogli da preciziraju koje su ekipe prijavljene za takmičenje, koje počinje sutra i trajaće do 22. maja.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, FINALE JUNIORSKE LIGE SRBIJE, Bitka za Veljkov Trofej!

U sastavu muških ekipa su četiri igrača i dve rezerve, a ženskih tri šahistkinje i rezerva.

Na muškom turniru igra se sedam kola po Švajcarskom sistemu, dok na ženskom turniru sve zavisi od broja prijavljenih ekipa, čak i to da li će biti odigran, jer je uslov da se prijave najmanje četiri kluba.

Finale kupa 2010. godine odigrano je u Kragujevcu, pobednik je bil muška ekipa NŠK DDOR iz Novog Sada, a ženski turnir nije igran.

Povezana vest:  MOS ispituje slučaj Pozderac