Džemfix poslastice iz kuhinje Viktora Savića

Naime, ovaj popularni glumac je prisutnim novinarima kroz nekoliko neobičnh recepta: marmelada od jagoda, dvoslojni džem od malina i nektarina, džem od jabuka i krušaka sa votkom, džem od ananasa i pomorandži i džem od borovnica sa vanilom, otkrio ključne prednosti Dr.Oetker Džemfix-a: brzu i laku pripremu, ekonomičnost i neograničene mogućnosti za kreiranje slatkih zalogaja.
Kao što je Viktor i pokazao, a u šta su se predstavnici medija i uverili, uz upotrebu Džemfix-a za par minuta se pripremljeno voće pretvara u vrhunsku marmeladu, džem, slatko ili žele.
Priprema je moguća i sa svežim i sa smrznutim voćem, a za pripremu želea možete koristiti bilo koji kupljeni voćni sok. Na tržištu se Džemfix nalazi u tri varijante – Klasik 1:1, Ekstra 2:1 i Super 3:1.
Džemfix klasik 1:1 – Tradicionalno sredstvo za želiranje za pripremu klasičnih slatkih marmelada, slatkog i džemova koje dozvoljava upotrebu različitih vrsta šećera. Jedna kesica je dovoljna za 1kg voća uz odgovarujuću količinu šećera prema receptu. Priprema je brza i jednostavna.
Džemfix extra 2:1 – Sadržaj kesice je dovoljan za 1kg voca i ½ kg šećera. Njegova osnovna prednost je ušteda u šećeru, a samim tim i voćna aroma marmelade jače dolazi do izražaja. Dakle, manje slatke marmelade i džemovi sa više voćnog ukusa.
Džemfix super 3:1 – Sadržaj kesice je dovoljan za 1kg voća i 350 g šećera. Osnovna prednost Džemfixa super je što je pogodan i za dijabetičare. Priprema je moguća i sa veštačkim i tečnim zaslađivačem.
I ono što je najvažnije, upotrebom Džemfix-a voće se kraće kuva, boja mu ostaje prirodna, a vitamini sačuvani!

