Lotus-Renault-GP-logoTim Lotus dobio pravo na ime, Grupa Lotus sprema žalbu

Britanski viši sud dozvolio je timu Lotus da nastavi da se takmiči pod tim imenom u Formuli jedan, posle spora sa rivalskom ekipom.

Suđenje oko prava za korišćenje imena Lotus počelo je u martu.

Lotus je to ime koristio prošle sezone, tvrdeći da ga je legalno preuzeo od ostataka starog tima. Grupa Lotus, odeljak za terenska vozila kompanije, takođe je tvrdio prava na ime, a ujedno je veliki deo tima Reno iz Formule jedan.

Povezana vest:  Dominacija Hamiltona i Mercedesa na startu Formule 1

Sud je odlučio da je tim Lotus pravi vlasnik imena i da će moći da koristi prepoznatljivi logo.

-Drago nam je što je razjašnjeno da smo mi pravi vlasnici tima Lotus. Uvek smo bili sigurni da će pravi dokazi koje smo podneli dovesti do ove odluke, a današnja presuda potvrdila je da je ta vera bila ispravna – rekao je vlasnik tima Toni Fernandes.

Povezana vest:  Rozberg prvi testira novi Mercedes

Grupa Lotus može da koristi to ime na svojim bolidima Formule jedan, kao i da koristi crnu izlatnu boju, ali logo može da koristi samo na terenskim vozilima.

Grupa Lotus može i dalje da nastavi da sponzoriše Reno u Formuli jedan, ali će se uprkos tome žaliti na presudu.

-Postoji još pitanja koja zahtevaju razjašnjenje i ostaćemo posvećeni dobijanju tog razjašnjenja, koje je toliko potrebno mnogim navijačima. Odluka da se žalimo nije olako doneta – rekla je šefica pravnog tima Grupe Lotus, Sara Prajs.

Povezana vest:  FIA pokrenula istragu o Masinom startu na trci u Belgiji