Partizan Jesenice_6112010

HOKEJ NA LEDU

Savez stao u odbranu HK Partizan

 

Savez hokeja na ledu Srbije pridružuje se apelu Hokej kluba „Partizan“ u nadi da ce odgovorni za obezbedivanje uslova za takmicenje reagovati na adekvatan način i pomoći kako Hokej klubu „Partizan“, tako i srpskom hokeju uopšte.

Kao što je u saopštenju za javnost HK „Partizan“ navedeno, u godini u kojoj je HK „Partizan“ postao prvak SLO lige, a nacionalne selekcije, u momentu kada je IIHF izvršio promenu formata takmicenja ostale u kvalitetnijim grupama svetskog prvenstva u hokeju na ledu, dolazi do neželjene situacije. Nemogucnost formiranja ledene površine u Ledenoj dvorani „Pionir“ u potpunosti ugrožava ucešce HK „Partizan“ u regionalnim ligama, a podsecamo da je ambicija HK „Partizan“ ove godine ucešce u MOL ligi (Madarska regionalna liga) koja ima izuzetno visok kvalitet. Na ovaj nacin onemogucava se i razvoj srpskog hokeja uopšte, jer je HK „Partizan“ okosnica seniorske reperzentacije Srbije u hokeju na ledu. Jednom recju, ako HK „Partizan“ ne obezbedi ucešce u jakoj regionalnoj ligi direktne posledice snosice i reprezentacija Srbije i hokeju uopšte.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Umro jedini preživeli hokejaš iz avionske nesreće

Zbog toga se pridružujemo apelima HK „Partizan“ da se zajednickim snagama uz ucešce svih zaintresovanih strana obezbedi minimum uslova za treniranje i takmicenje HK „Partizan“ u septembru ove godine, posebno obzirom na činjenicu da je HK „Partizan“ ponudio neka moguća rešenja.