ragbi_sedmica_ekipa

RAGBI 7, EP LETONIJA

Reprezentacija Srbije u polufinalu

Reprezentacija Srbije, boriće se u nedelju za plasman u finale Evropskog prvenstva u ragbiju sedam, koje se održava u Letoniji.

Ali krenimo redom. Kao i mnogo puta do sada potvrdilo je da su prve utakmice uvek i najteže i najopasnije, što se nažalost i potvrdilo u našem slučaju, jer je na startu turnira Srbija izgubila od Monaka rezultatom 14-12.

Videlo se od samog početka utakmice da naši momci nisu dobro ušli u meč, što je rezultiralo sa par grešaka koje su omogućavale Monaku da na konto toga lagano osvaja prostor i pritiska našu odbranu sve dublje u naših 22 metra. Ipak, naši su prvi došli u vođstvo i tada se činilo da ćemo uspeti da se utakmicu uvedemo koliko toliko u mirniji tok, a što je još bitnije da probijemo grč koji je pratio prvu utakmicu. Međutim, naši igrači vezuju nekoliko grešaka, ne zatvaraju dobro odbranu, što rezultira prvo sa poravnanjem a ubrzo i vođstvom Monaka od 14-7, na tri četiri minuta pre kraja. Tada su se naši ponovo trgli, i u poslednjem minutu postižu još jedan esej, imali smo priliku za izjednačenje ali nažalost transformacija nije bila uspešna, i konačno na semaforu je stajalo, Srbija – Monako 12-14.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Erik Gaj najbrži u Val Gardenu

Nako tog meča bilo je jasno da više Srbija nema više prava na kiks, kako bi bila sigurni učesnik polufinala.

Već na sledećem meču, reprezentacija Srbije počela je da igra onako kako je to činila tokom čitavih priprema, tečno u napadu i agresivno i jako u odbrani. Protivnik je bila reprezentacija Grčke koja je u prvom kolu savladala Bosnu sa 14-5, i sa dosta samopouzdanja ušla u ovaj meč, ali naši reprezentativci nisu ništa prepuštali slučaju, već su od samog starta krenuli oštro, što je već u prvom poluvremenu rezultiralno sa četiri postignuta eseja, a da pritom nisu imali mnogo problema u odbrani. Tek u nastavku utakmice, kada je naš igrač zaradio kaznu, grci stižu do jednog eseja, ali čim nam se vratio igrač, postignut je još jedan pogodak za konačnu pobedu od 29-7.

Povezana vest:  Nemačka će objaviti izveštaj o sistematskom dopingu

U trećem kolu, savladana je reprezentacija Bosne, koja je do tada imala skor kao i mi od jedne pobede i poraza, sa ubedljivih 35-5. Tačno se vidi da su naši reprezentativci prodisali nakon pobede nad Grčkom, i u laganom stilu pobedili uvek neugodne Bosance. Meč je bio bitan za obe reprezentacije, jer poraz bi jednu od njih izbacio iz borbe za polufinale. Na našu sreću, Srbija je igrala i izgledala dosta ubedljivo, što konačni rezultat na kraju i potvrđuje, a poslednja utakmica dana između naše i reprezentacije Luksemburga dala je odgovor ko će sa prvog mesta iz našeg dela ići u polufinale.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, U Đeru ulaganje u budućnost

I onda kada je bilo najpotrebnije, mi smo bili najbolji. Za prvih pet minuta postigli smo dva eseja, i na taj način već nagovestili veliki trijumf, a disciplinovanom igrom na kraju stigli i do 24-7, za prvo mesto i plasman u polufinale, gde ćemo se najverovatnije sresti sa Mađarskom, ali sačekajmo da se sutra odigraju i poslednje utakmice i grupama i onda ćemo dobiti konačnu potvrdu.

Do kraja takmičenja po grupama ostaje nam još utakmica sa Slovačkom, koja se igra u nedelju od 10.40, a zatim predstoje odlučujuće borbe za trofej.

Inače, za sve ljubitelje ragbija obezbeđen je link, preko koga možete uživo gledati sve mečeve sa Evropskog prvenstva u Rigi, a to sportacentrs.com/sportacentrs_tv/live/040720119_un_10_julija_10_00_regbijs_7_eiropas_ce

Za Srbiju su nastupali: Aleksandar Đorđević, Miladin Živanov, Nemanja Simonović, Boris Martić, Ivan Pirković, Andrija Janković, Milan Orlović, Uros Babić, Marko Ristić, Vitor Ljubicić.