Trifunović: Derbi malo u senci evropskih uspeha

 

aleksandar_trifunovic_trener_kkcz1Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović ocenio je da će sutrašnji derbi s gradskim rivalom Partizanom proteći u senci evropskih rezultata dva beogradska tima.

-Osim tekućeg stanja, ništa što se kaže o derbiju nije novost. Jedino što je sada drugačije jeste da sutrašnja utakmica protiče malo u senci dobrih rezultata u Evropi, našeg u Evrokupu i Partizanovog u Evroligi – rekao je Trifunović.

On je, međutim, istakao da je derbi „jedini meč osim onog za neki trofej koji ima još neki značaj osim rezultatskog“.

Zvezda i Partizan sutra igraju u 21. kolu Jadranske lige, ali meč nema većeg rezultatskog značaja, jer su crno beli već obezbedili plasman na završni turnir, dok crveno beli imaju samo teorijske šanse da se plasiraju među četiri najbolja tima.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Partizan ubedljiv protiv Budiveljnika, nova pobeda Reala

-Ono što želim sutra jeste da pokažemo želju i energiju, da trajemo svih 40 minuta, da igramo kako smo se dogovorili. Mi smo tek u uspostavljanju sistema i imamo mnogo problema, ali želim da iz ovog susreta izađemo pre svega mentalno zdravi, bez obzira na ishod – rekao je Trifunović.

Kao i njegov kolega Duško Vujošević, Trifunović ne može da odredi favorita u sutrašnjem meču.

-U derbijima ima toliko stvari kroz istoriju koje podsećaju da se favorit teško može odrediti. Mogao bih ja da prebacim lopticu na njihovu stranu i da kažem da je to evroligaška ekipa koja ima iskustva, ali time bih zanemario naše htenje i želju. Jedna od specifičnosti jeste da nikad nema pravog favorita, tako da su i sada šanse 50-50 – kazao je trener Zvezde.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Čikaga i šesti uzastopni poraz Njujorka

Trifunović je ocenio i da je Vujošević jedan od stubova uspeha Partizana.

-Partizan je prevashodno klub, iako je Vujošević jedan od osnova uspeha Partizana. Nema potrebe pričati o njegovoj trenerskoj ličnosti, imam poštovanje prema njegovom radu, on mi je bio i trener i zna šta mislim o njemu – rekao je Trifunović.

Novinare je zanimalo da li će Trifunovich menjati nešto u pripremi ako sutra za rivala zaigra Aleksandar Marić.

-Ako Marić bude igrao, Vraneš će igrati manje, toliko. Marić nije Partizan, ne posvećujem pažnju nijednom posebnom igraču. Za ovih mesec dana koliko je odsustvovao, Vraneš je odigrao sezonu života, a tu šansu ne bi imao da je Marić igrao – rekao je Trifunović.

Povezana vest:  Alimpijevića raduje povratak Zvezde u Pionir

Trener je na kraju rekao da je za nepuna dva meseca koje je proveo u Zvezdi stekao poštovanje prema igračima i njihovom pristupu obavezama.

-Ponosan sam na momke s kojima radim. Njihov odnos je pravi profesionalni. S druge strane, taj se profesionalizam teško vraća, ali to ne menja ništa kod njihovih radnih navika. Zaslužili su kredit i poštovanje – kazao je Trifunović.

Zvezda ima mnogo problema sa povredama, ali će svi igrači biti u sastavu sutra.

Utakmica počinje u 19.30, ali se karte neće prodavati na blagajnama Pionira, već od 10.00 do 16.00 na stadionu Crvene zvezde u Ljutice Bogdana 1a.