Olja_Nikolic_atl

PRVOG TAKMIČARSKOG DANA PRVA MEDALJA ZA SRPSKE SPORTISTE

 

Nikolić Olja, reprezentativka Srbije u atletici osvojila je bronzanu medalju na 2000m stipl. Olja je istrčala trku za 6.48,05, a brže od nje bile su samo Rumunka Logfin Dana Elena sa vremenom 6.40,93 koja je osvojila zlato i Schulz Johana Kristine iz Nemačke sa vremnom 6.46,49 koja je osvojila srebru medalju. Ovim rezultatom Olja je postavila svoj novi lični rekord.

KOŠARKA

(M) Na startu košarkaškog turnira mladi košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Crne Gore sa ubedljivih 46 razlike. Konačni rezultat bio je 92:46, a već na kraju prve četvrtine razlika je bila 17 poena (21:4).

Povezana vest:  Pariz predstavio svoju kandidaturu za domaćina OI 2024.

(Ž) Košarkašice su se u prvoj utakmici grupne faze takmičenja susrele sa domaćom selekcijom Turske i na kraju izašle kao poražene rezultatom 73:69, iako su na poluvremenu vodile sa 13 razlike (29:42).

ODBOJKA

(M) Odbojkaši Srbije poraženi su u prvoj utakmici “A” grupe od domaće selekcije Turske sa 3:1 po setovima 25:21, 18:25, 25:14 i 25:22. Aleksa Brđović kapiten odbojkaške reprezentacije rekao je posle utakmice: “Razočaran sam. Niko od nas nije očekivao poraz od Turske s obzirom da smo ih dobili u prethodna dva susreta. U svakom slučaju idemo dalje, sada moramo da dobijemo naredne dve utakmice kako bismo se plasirali dalje.” U preostala dva meča u grupi A Srbije će se sutra susresti sa Bugarima, a prekosutra sa reprezentacijom Španije.

Povezana vest:  Bah traži doživotnu zabranu za dopingovane ruske sportiste

RUKOMET

Rukometaši Srbije savladali u prvoj utakmici grupne faze takmičenja selekciju Španije rezultatom 35:29. “Igrali smo protiv izuzetno dobre ekipe Španije, koji su, što je zanimljivo, još viši od nas. Imali smo nešto lošiji i nervozniji početak, ali smo onda konsolidovali redove, proradili su nam šuteri i golman, pa je sve došlo na svoje mesto,” rekao je trener rukometaša Aleksandar Savić. Rukometaše Srbije sutra očekuje susret protiv reprezentacije Danske od 18.30,

Povezana vest:  Nemačka ulazi u trku za domaćina OI 2024, ili 2028.

PLIVANJE

Crevar Aleksandra završila je kao 16. u B finalu na 200m prsno, dok Čelić Vuk na 200m leđno nije prošao kvalifikacije.

ATLETIKA

Od srpskih atletičara danas su pored Nikolić Olje stratovali Šarnjai Viktor na 100m, Kaličanin Bojana i Raović Miloš na 400m, ali nisu prošli kvalifikacije.

Do kraja dana

ODBOJKA – Odbojkašice igraju svoj prvi meč protiv Grkinja od 18h

ATLETIKA – Kojić Nemanja trčaće kvalifikacije na 1500m od 18h

Kosarka_Srb_MNE