festival_ulicnih_sviraca

Smotra uličnih svirača u Novom Sadu

 

Tradicionalna manifestacija Festival uličnih svirača biće održana 11. put u Novom Sadu od 8. do 10. septembra, a na njoj će nastupiti više od 100 učesnika iz celog sveta, saopštili su organizatori.

Na ulicama grada u toku festivala nastupaće mnogi umetnici sa internacionalne scene, muzičari, plesači, glumci, pantomimičari, žongleri i mađioničari kojima je ulično sviranje i nastupanje na trgovima stil života, ali i priznata umetnost širom sveta.

Povezana vest:  Britni Spirs sa najviše sledbenika na "Gugl plusu"

Organizatori su najavili da će na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača, između ostalih, nastupiti internacionalno ulično pozorište „Malabar“ iz Francuske, sa tačkom pod nazivom „Helios – saga o 1000 sunca“.

Tačka „Helios – saga o 1000 sunca“ je grandiozan i skup pokretni šou, koji će biti prikazan na otvaranju festivala, a čini ga 24 metra duga i deset metara visoka figura insekta sa pratećom muzikom i obiljem svetlosnih i pirotehničkih efekata.

Povezana vest:  Ovog petka izlazi „Neki drugi dan"

Svi programi tokom tri dana festivala za posetioce će biti besplatni. Festival uličnih svirača prvi put je održan 2000. godine, a na njemu su nastupali umetnici iz cele Evrope, regiona bivše Jugoslavije, Argentine, Brazila, Rusije i mnogih drugih zemalja.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija „Inboks“, uz podršku Grada Novog Sada, Sekretarijata za kulturu Vojvodine i Turističke organizacije Novog Sada.

Povezana vest:  Carl Cox stiže u Beograd!