Milica Bicanin i Milica Marinkovic na pobednickom postolju small

Srbiji tri medalje sa Svetskog paraglajding prvenstva

Srebrna i bronzana medalja u ženskoj konkurenciji, srebro u ekipnoj i četvrto mesto u muškoj konkurenciji – skor je naših takmičara sa Svetskog prvenstva u preciznom sletanju paraglajderom.

Piloti paraglajdera iz Srbije osvojili su medalje i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Milica Marinković osvojila je srebro, a Milica Bićanin bronzano odličje u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji od 25 takmičarki. Pavle Marinković našao se na četvrtom mestu u pojedinačnoj konkurenciji među ukupno 84 takmičara. Ekipno reprezentacija Srbije, koju čine Goran Đurković, Jovan Novak, Pavle Marinković, Dragan Popov, Darko Pantić, Milica Bićanin i Milica Marinković, osvojila je drugo mesto na svetu od 15 reprezentacija, našavši se odmah iza prvoplasirane Slovenije. Trener reprezentativaca bio je Vojislav Ivanović a njegov zamenik Vlada Janković.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan pobedio Jesenice u gostima

Medalja za Srbiju small„Utisak sa takmičenja je veoma dobar, prvenstveno zbog rezultata koji su odlični. Svi su dali svoj doprinos, pokazali veliki sportski duh i ekipno je sve funkcionisalo kako treba pa su i medalje osvojene“, izneo je svoje utiske sa takmičenja Goran Đurković. Darko Pantić ističe izuzetno jaku konkurenciju. „Bila je žestoka borba do samog kraja. Konkurencija je bila vrlo jaka, a i vreme nas nije služilo jer je bilo maglovito uz kišu i uz jaku termiku. Ali uspeli smo, uz odličnu timsku atmosferu, da izvedemo četiri kompletne serije i time osvojimo ekipno drugo mesto, iza Slovenije a ispred Kine na trećem mestu. Možda bismo se, da je bilo više serija, našli i na prvom mestu.“, kaže Darko Pantić.

Povezana vest:  „Slobodan pad“ – 1. Austrijsko prvenstvo u Beču

Odlični rezultati naših paraglajderista na Svetskom prvenstvu, samo su nastavak niza uspeha koji su iza ovih takmičara. Reprezentativci su bili Evropski šampioni 2008. godine, na Prvom evropskom prvenstvu u disciplini precizno sletanje, održanom u Srbiji u Niškoj Banji. Tada su od sadašnjih reprezentativaca, učestvovali Pavle Marinković, Goran Đurković, Dragan Popov i Milica Bićanin, koja je bila i prva u ženskoj konkurenciji, dok je Pavle Marinković, kao tada najmlađi učesnik, bio treći u ukupnoj pojedinačnoj konkurenciji. Milica Bićanin osvojila je i bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu 2009. godine, a sa Evropskog prvenstva u Turskoj prošle godine, Milica Bićanin i Milica Marinković vratile su se sa srebrom i bronzom u ženskoj konkurenciji, a njihov kolega Zoran Petrović Gugi sa bronzom u muškom plasmanu.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Nemačka najbolja ekipno

Svetsko paraglajding prvenstvo u disciplini precizno sletanje, održano je od 22. do 30. jula u mestu Kuncice pod Ondrejnikem u Češkoj.