LG_IFA_2011__SMART_kucni_aparati

LG predstavlja kućne aparate sa SMART tehnologijom na sajmu IFA 2011

Kompanija LG Electronics (LG) na sajmu potrošačke elektronike IFA 2011, po prvi put u Evropi, predstavlja liniju kućnih aparata koji koriste SMART tehnologiju. Najsavremenije mašine za pranje veša, mikrotalasne pećnice i robot-usisivači sa SMART tehnologijom, olakšavaju svakodnevne kućne poslove i to uz značajnu uštedu električne energije.

LG kućni uređaji kombinuju osnove tehnologije za kućne aparate ove kompanije sa Smart ThinQ™ tehnologijom, koja ima Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt i Smart Grid funkcije. Ova jedinstvena tehnologija čini da kućni aparati kompanije LG značajno štede električnu energiju, ali i vreme i napor koji se ulažu pri obavljanju kućnih poslova.

Povezana vest:  LG G6: prekretnica u modernom industrijskom dizajnu

Štedljivi LG SMART frižider poseduje genijalnu opciju Smart Manager, koja na ekranu na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru. Sa Smart Manager funkcijom, korisnici mogu čak i putem smart telefona proveriti šta im od namirnica nedostaje dok se, na primer, nalaze u kupovini. Smart Eco Door frižideri predstavljaju prve frižidere na svetu sa door-in-door sistemom. Manja vrata omogućavaju pristup namirnicama koje se najčeće koriste i na taj način se značajno doprinosi uštedi električne energije. LG će na sajmu IFA 2011 predstaviti i kombinovani frižider sa izuzetnom energetskom efikasnošću i A+++ energetskom oznakom, koji predstavlja prvi frižider kapaciteta 385 litara koji poseduje tako visoku energetsku efikasnost.

Povezana vest:  Upravljanje zakrpama u kombinaciji sa snažnim politikama lozinki smanjuje rizik od sajber napada na preduzeća za čak 60%

LG će predstaviti i Smart Diagnosis™ funkciju za kućne aparate, koja korisnicima omogućava brzo i efikasno rešavanje mehaničkih problema preko aplikacije na smart telefonima. Pored toga, tu je i Smart Access opcija koja korisnicima omogućava da svojim kućnim aparatima upravljaju preko smart telefona.

Opremljena sa 6 Motion Direct Drive and TrueSteam™ tehnologijom, LG mašina za pranje veša sa 12 kg prednjeg opterećenja predstavlja mašinu najvećeg kapaciteta u klasi, koja uz to omogućuje i 20% veću energetsku efikasnost.

Povezana vest:  Vladimir Marinkovic iz Kragujevca pobednik finala Nokia Angry Birds Šampionata u Srbiji

LG revolucionarni usisivač, takođe predstavljen na sajmu, nudi temeljno čišćenje bez muke uz pomoć naprednih senzora, zahvaljujući kojima vas aparat prati dok usisavate. Posetioci imaju priliku da vide i nagrađivanu  Lightwave Convection mikrotalasnu pećnicu koja, jedina na svetu, koristi Charcoal Lighting Heater™ (karbonski grejač), potpuno prirodni dodatak, pomoću kojeg lako pripremate zdravu hranu.