Strumpfovi_nova

Štrumfovi zaradili više od 500 miliona dolara

 

Američki film „Štrumfovi“ dostigao je zaradu od preko pola milijarde dolara u svetskim bioskopima, objavljeno je na sajtu Dedlajn (Deadline). Kompanija Soni Pikčers (Sony Pictures) saopštila je da su „Štrumfovi“ proteklog vikenda van SAD zaradili 12,9 miliona dolara, čime je zarada u inostranstvu dostigla 364.4 miliona. U celom svetu film je premašio pola milijarde dolara, pošto je njegova trenutna ukupna zarada 502.8 miliona dolara.

Povezana vest:  Priča o slavnoj književnici Ingeborg Bahman u domaćim bioskopima

Film „Štrumfovi“ pratila je velika reklamna kampanja – Soni je organizovao Svetski dan Štrumfova, a MekDonalds je napravio veliku svetsku kampanju u više od 30 000. restorana. U Španiji, jedno selo u celini je ofarbano u štrumpf-plavu boju, a fanovi Štrumfova postavili su Ginisov rekord po okupljanju najvećeg broja ljudi obučenih poput Štrumfova za 24 sata na različitim mestima.

Povezana vest:  Premijera filma "Mapetovci" sutra u "Koloseju"

Štrumfove je 1958. kao strip junake izmislio Belgijanac Pjer „Pejo“ Kaliford. Tokom sledećih 50 godina, poslužili su kao inspiracija za crtani film, knjige, televizijsku seriju, video igre, žive nastupe I igračke.