Misterije Hejvena

Premijera SCI FI kanala, serije Misterije Hejvena, na bioskopskom  platnu,  u okviru Festivala srpskog filma fantastike

MISTERIJE HEJVENA ekskluzivna serija na kablovskom kanalu SciFi, imaće premijeru 2. epizode nove sezone na bioskopskom platnu, prvog dana Festivala srpskog filma fantastike, u četvrtak, 13.oktobra u Domu omladine.

Misterije Hejvena, ekskluzivna serija SciFi Universal kanala, doživljava drugu sezonu nakon globalnog uspeha. Prva sezona bila je konstantno jedna od najgledanijih na svim većim tržištima a premijera u SAD-u privukla je 2,3 miliona gledalaca, što je dovelo na drugo mesto gledanosti među svim kablovskim programima.

Povezana vest:  Razveo se Dejvid Duhovni

Misterije Hejvena je naučnofantastična drama bazirana na romanu “Kolorado Kid”, čuvenog pisca, Stivena Kinga. Serija prati samouverenog FBI agenta, Odri Parker, sa izgubljenom prošlošću, koja stiže u svoj rodni grad Hejven , gradić u državi Mejn, na rutinski zadatak. Uskoro, pokazuje se da je njen instinkt  za rešavanje misterija dobrodošao nakon što otkrije da je, naizgled uspavani gradić, u stvari služio kao mesto u kome se skrivaju ljudi sa natprirodnim talentima. U drugoj sezoni Odri je primorana ne samo da vodi računa o svim nevoljama Hejvena, nego  i da reši najteži slučaj ikada: tajnu svoje prošlosti i veze sa Hejvenom.  Uloge tumače: Emili Rouz, Džejson Prisli, Lukas Brajant, Erik Balfor, Vinesa Antoan.

Povezana vest:  Skromno u krugu serija, praznične premijere na Superstar TV

Novo izdanje Festivala srpskog filma fantastike (FSFF), najstarije žanrovske filmske svetkovine u Srbiji, biće održano od 13. do 16. oktobra 2011. godine u Domu omladine Beograda i Muzeju jugoslovenske kinoteke.

Za programe u Domu omladine Beograda plaća se dnevna karta po ceni od 150 dinara. Za programe u Muzeju Jugoslovenske kinoteke plaća se karta od 100 dinara po filmu.

Povezana vest:  Premijera Divljine Arktika na kanalu Animal Planet

FSFF su osnovali Jovan Ristić i Miroslav Lakobrija. Festival se isprva održavao u sklopu konvencije ljubitelja fantastike BEOKON, ali je nastavio da postoji kao zasebna manifestacija. FSFF od marta 2006. godine putuje po mestima u Srbiji. Takođe je gostovao u zemljama bivše Jugoslavije – Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a na svojoj stalnoj turneji imao je više od 30 stanica.